W poszukiwaniu Św. Grilla
- rbit9n
- Ribitibi
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
ale dziwny kot na ostatnim zdjęciu.
w każdym razie bywały lata, że w góry brałem Bronę z zapasowym obiektywem i zapasowym magazynkiem, do tego Kwanon AE-1P z dwoma szkłami, do tego statyw, termos, kanapki, filtry, filmy i czekolada.
a raz mieliśmy czekoladę przechodni. przejezdną właściwie. przejeździła z nami jakieś 2500 km zanim się nadarzyła okazja, żeby ją zjeść.
w każdym razie bywały lata, że w góry brałem Bronę z zapasowym obiektywem i zapasowym magazynkiem, do tego Kwanon AE-1P z dwoma szkłami, do tego statyw, termos, kanapki, filtry, filmy i czekolada.
a raz mieliśmy czekoladę przechodni. przejezdną właściwie. przejeździła z nami jakieś 2500 km zanim się nadarzyła okazja, żeby ją zjeść.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Aha!
Myślałem, że może podjąłeś psią decyzję.
Myślałem, że może podjąłeś psią decyzję.
- Owain
- Nasz Czelnik
Czegoś nie pytał, sprzedałbym Ci tanio pewny egzemplarzmadebyzosiek pisze:Ponieważ moja piękna połowa lubi focić, a moje zabawki są dla niej za ciężkie, to idzie do mnie A6000 z PZetm... Coś powinienem wiedzieć wcześniej? Na coś zwrócić uwagę? Będę zadowolony?

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Można podłączyć do plejki i tiwiksa. Jednym kabelkiem.madebyzosiek pisze:...Coś powinienem wiedzieć wcześniej? Na coś zwrócić uwagę? Będę zadowolony?
Z ciekawości zapytam: skolko?Owain pisze:...Czegoś nie pytał, sprzedałbym Ci tanio pewny egzemplarz
Mnie to w sumie interesuje ten pizet. Tak wycieczkoowo. Nadaje się to do czegoś? Napisz Zośku gdy już żona przetestuje. Jakby co to zapraszam na sesję do Gdyni (podobno ostatnio odpuściliście co uważam za mega wielbłąd).
Nie wiem jak sonowy, ale samsungowy pezet 16-50 (baaardzo podobny do sonowego, ale nie identyczny) jest bardzo fajnym obiektywem, wygodnym w użyciu i dobrym optycznie.
Dyrektorem gimnazjum zostałeś?madebyzosiek pisze: W tym roku znów przez awans nie mam dokładnych planów na wakacje

- Owain
- Nasz Czelnik
To zależy, czy robisz zdjęcia tylko, czy filmiki też, czy wyłączasz bo każdym zdjęciu/serii zdjęć, czy robisz np. 50 zdjęć a potem leży przez dwa tygodnie nie tykany. Normalnie myślę, że zrobisz ze 600? Włącz tryb samolotowy, nie używasz pilota, wyłącz sterowanie pilotem.
Kup żonie to:
http://www.jjc.cc/index.php/Product/product_info/id/984
U Chińczyków grosze a zajebista rzecz.
Aha, będę pewnie sprzedawał za niedługo obudowę podwodną i E35/1.8.
Kup żonie to:
http://www.jjc.cc/index.php/Product/product_info/id/984
U Chińczyków grosze a zajebista rzecz.
Aha, będę pewnie sprzedawał za niedługo obudowę podwodną i E35/1.8.
- Owain
- Nasz Czelnik
Gdzie ma luzy? Ja nie mam żadnych luzów. Może kupiłeś od jakiegoś luzaka? 

Zośku, moje obiektywy do Samsunga NX też są takie "plastic is fantastic". Nie to, żeby się rozlatywały w rękach, czy miały jakieś niesamowite luzy - nie, zupełnie nie, nawet mam wrażenie, że są lepiej zbudowane niż tanie, podstawowe Nikkory czy Canony w rodzaju 18-55 czy 55-200, ale na pewno nie są tak wytrzymałe, co serie profesjonalne. I bałbym się, że przy intensywnym użytkowaniu jednak szybko by się rozleciały. I na pewno nie wytrzymałyby np. upadków itp.