W poszukiwaniu Św. Grilla

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Re: W poszukiwaniu Św. Graala

Post autor: rbit9n »

ale dziwny kot na ostatnim zdjęciu.

w każdym razie bywały lata, że w góry brałem Bronę z zapasowym obiektywem i zapasowym magazynkiem, do tego Kwanon AE-1P z dwoma szkłami, do tego statyw, termos, kanapki, filtry, filmy i czekolada.
a raz mieliśmy czekoladę przechodni. przejezdną właściwie. przejeździła z nami jakieś 2500 km zanim się nadarzyła okazja, żeby ją zjeść.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
puch24

Post autor: puch24 »

Aha!
Myślałem, że może podjąłeś psią decyzję.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

madebyzosiek pisze:Ponieważ moja piękna połowa lubi focić, a moje zabawki są dla niej za ciężkie, to idzie do mnie A6000 z PZetm... Coś powinienem wiedzieć wcześniej? Na coś zwrócić uwagę? Będę zadowolony? ;)
Czegoś nie pytał, sprzedałbym Ci tanio pewny egzemplarz :P
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

madebyzosiek pisze:...Coś powinienem wiedzieć wcześniej? Na coś zwrócić uwagę? Będę zadowolony? ;)
Można podłączyć do plejki i tiwiksa. Jednym kabelkiem.
Owain pisze:...Czegoś nie pytał, sprzedałbym Ci tanio pewny egzemplarz :P
Z ciekawości zapytam: skolko?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Mnie to w sumie interesuje ten pizet. Tak wycieczkoowo. Nadaje się to do czegoś? Napisz Zośku gdy już żona przetestuje. Jakby co to zapraszam na sesję do Gdyni (podobno ostatnio odpuściliście co uważam za mega wielbłąd).
puch24

Nie wiem jak sonowy, ale samsungowy pezet 16-50 (baaardzo podobny do sonowego, ale nie identyczny) jest bardzo fajnym obiektywem, wygodnym w użyciu i dobrym optycznie.
jo44

Post autor: jo44 »

madebyzosiek pisze: W tym roku znów przez awans nie mam dokładnych planów na wakacje
Dyrektorem gimnazjum zostałeś? :)
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

To zależy, czy robisz zdjęcia tylko, czy filmiki też, czy wyłączasz bo każdym zdjęciu/serii zdjęć, czy robisz np. 50 zdjęć a potem leży przez dwa tygodnie nie tykany. Normalnie myślę, że zrobisz ze 600? Włącz tryb samolotowy, nie używasz pilota, wyłącz sterowanie pilotem.

Kup żonie to:

http://www.jjc.cc/index.php/Product/product_info/id/984

U Chińczyków grosze a zajebista rzecz.

Aha, będę pewnie sprzedawał za niedługo obudowę podwodną i E35/1.8.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Gdzie ma luzy? Ja nie mam żadnych luzów. Może kupiłeś od jakiegoś luzaka? ;)
puch24

Zośku, moje obiektywy do Samsunga NX też są takie "plastic is fantastic". Nie to, żeby się rozlatywały w rękach, czy miały jakieś niesamowite luzy - nie, zupełnie nie, nawet mam wrażenie, że są lepiej zbudowane niż tanie, podstawowe Nikkory czy Canony w rodzaju 18-55 czy 55-200, ale na pewno nie są tak wytrzymałe, co serie profesjonalne. I bałbym się, że przy intensywnym użytkowaniu jednak szybko by się rozleciały. I na pewno nie wytrzymałyby np. upadków itp.
ODPOWIEDZ