Właśnie obejrzał-żem/polecam

o kulturze i sztuce innej niż fotograficzna
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam

Post autor: wpk »

My obejrzelim Unorthodox (https://www.filmweb.pl/serial/Unorthodox-2020-848385) w NF. Polecamy.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Też obejrzałem tego omena. Może nie zrobił na mnie aż tak dobrego wrażenia jak na Owim, ale nie był to czas stracony. Trochę nierówny. Pierwsze odcinki bardziej mi się spodobały.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Prawda. Mówiąc szczerze, na mnie też nie, ale jeśli już coś jestem w stanie oglądnąć do końca, zwłaszcza serial, to znaczy że jest Ok. Dałbym tak z 6,5. Nie jest pretensjonalny jak cała reszta gównianych Lost, Domów z Papieru czy innych pseudo wybitnych gniotów.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Ja wróciłem do Breaking Bad. Drugi sezon aktualnie. Dużo ludzi mi mówi, żebym to jednak obejrzał zanim się zestarzeje.

Co do Pratchetta to był w zasadzie mój debiut jeżeli chodzi o fantasy. Ja zawsze twarde SF, ale mój kumpel od książek pożyczył mi chyba kilkanaście tomów od razu. Wbiłem to jak dzik w sosnę i zaśmiewając się do łez przebrnąłem przez wszystko co miałem i więcej. Co prawda im dalej w las już mnie to mniej rozśmieszało, ale chyba się otrzaskałem z tym rodzajem humoru i mniej mnie on zaskakiwał. Przeczytałem chyba wszystko co wyszło po polsku ze Świata Dysku, nawet to czego Cholewa nie przekładał, a potem drugi raz jak wydano to już z jego przekładem. Jak Sebastian napisał, to satyra na czasy współczesne w otoczce magicznej. Ulubiony bohater to Vimes, a cały cykl o Straży Miejskiej czytało mi się najlepiej.
gavin

Post autor: gavin »

Breaking Bad spoko, Better Call Saul potem.

Dodano po 37 strzałach znikąd:
Praczet spoko, ale wolę Harry Harrisona.
gavin

Praczet spoko, ale wolę Harry Harrisona.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Ja wolałem nie dzwonić.
gavin

ministrant
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

E, tam. Listonosz zawsze dzwoni dwa razy.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Obejrzeli-żeśmy dwa odcinki "The Marvelous Mrs. Maisel". Stanowczo nie polecam, strasznie nudne gówno. Można zostać antysemitą, nawet bardziej niż po filmach Woody'ego. Chyba przestanę wierzyć w te wysokie oceny na filmłebie.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
ODPOWIEDZ