Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Meliszipak

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: Meliszipak »

Wąskotorówki :) Dobre.

Rozładowanie baterii przy wyłączonym aparacie?
Zostawiłem naładowaną baterię na full, nie używałem aparatu i po kilku dniach
ubyło 20 procent ?
puch24

Post autor: puch24 »

We współczesnym sprzęcie niestety możliwe, bo wyłączniki na ogół nie odcinają zasilania całkowicie.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

całkiem jak w OM-3 i OM-4 bez T tudzież Ti. w nich bateria się kończyła po góra trzech - czterech rolkach.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Nowy Batis, nowe Voigtlandery z mocowaniem E (65/2, 40/1,2, 35/1,4).
Sowy nie są tym, czym się wydają...
samek

Post autor: samek »

Owain pisze:Nowy Batis, nowe Voigtlandery z mocowaniem E (65/2, 40/1,2, 35/1,4).
Noooo... ta 40tka by mi się podobała. Swego czasu na 5DII miałem wojtka właśnie naleśnikowatego 40 mm i bardzo mi leżało.
Ten punkt widzenia jakoś mi odpowiada - dlatego w sumie czasami żałuję sprzedaży hassla z 80tką.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Szczególnie ciekawi mnie ta czterdziecha :) Czemu ten news nie pojawił się miesiąc wcześniej? ;) Skoro na bagnet E to pewnie będzie z exifem i powiększeniem do ostrzenia przez obrót pierścienia.

Dodano po 4 minutach 54 sekundach:
Tanio nie będzie, zwłaszcza, że piszą o jakiejś quasi-stabilizacji (jak dobrze przetłumaczyłem, jakiś czujnik połączony z tymi z bagnetu E, co mają 5-osiową stabilizację). Obstawiam 1500 zielunych :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

samek pisze:
Owain pisze:Nowy Batis, nowe Voigtlandery z mocowaniem E (65/2, 40/1,2, 35/1,4).
Noooo... ta 40tka by mi się podobała. Swego czasu na 5DII miałem wojtka właśnie naleśnikowatego 40 mm i bardzo mi leżało.
Ten punkt widzenia jakoś mi odpowiada - dlatego w sumie czasami żałuję sprzedaży hassla z 80tką.
czterdziecha w małym, to będzie raczej 70 - 75mm w średniaku. i jesteś raczej wyjątkiem Janku, większość fotografów swego czasu jechała po Zenzie, że za standard obrali własnie 75mm do serii D, S i EC.
a czterdziecha, to dopiero w średnim robi robotę. jak będę duży, to sobie kupię takiego zenzanona 40mm.
samek

Post autor: samek »

rbit9n pisze:...czterdziecha w małym, to będzie raczej 70 - 75mm w średniaku. i jesteś raczej wyjątkiem Janku, większość fotografów swego czasu jechała po Zenzie, że za standard obrali własnie 75mm do serii D, S i EC.
a czterdziecha, to dopiero w średnim robi robotę. jak będę duży, to sobie kupię takiego zenzanona 40mm.
No ale w hasslu jest 80 :) I lubiłem. I dupa jaś sprzedałem. Czasami żal. A czasami nie.
Walczę teraz na Nikonie z 20 mm. Podoba mi się. Może się nauczę. Kupuj to 40 mm.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

nie tylko w hasiu, bo już w "nowych" bronikach też jest zenzanon PS 80mm. że o ruskich barachłach nie wspomnę.
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

Budget Batis- is the new Sony 85mm f/1.8 as good as the Zeiss Batis for half the price?
ODPOWIEDZ