Raczej nie krzywy, przynajmniej nie zauważyłem, żeby miał jakieś bicie. Znaczy popsułeś.
Jeżeli nadal śmigasz na wolnobiegu, to łańcuch powinien mieć minimum luzu. Naprężony do granic wytrzymałości może być przy OK. Przy poziomych hakach zawsze jest trochę zabawy z napinaniem łańcucha. Dlatego dołożyłem napinacze, ale tak sobie pomagają.
Biały+ dla każdego.
To raczej masz 27,2. Tych średnic nie jest aż tak dużo. Jak wyjmiesz całą sztycę z ramy, to pod koniec rurki powinna by wybita średnica.Suwmiarka pokazuje 27 z jakimiś setnymi, ale mniej niż 27.2.
Jeszcze jest Cane Creek eeSilk Seatpost, który ma pantograf, ale wygląda jakby nie miał. Malutki skok, ale cena, że aż zęby bolą.Zatem poprosiłbym o sugestie.
Co do teleskopowych, to nie wiem. Serio, ale jakby co to mam w klamotach używanego Tranz-X 27,2. Najpierw moja koleżanka na nim jeździła, potem kupiłem od niej rower i mój tato jeździł. Jak mu kiedyś robiłem remont niespodziankę, to wymieniłem na sztywną. Może Ci wysłać, żebyś sobie chociaż spróbował?
Jakbyś chciał coś nowego to może Accent SP-18. Tania przynajmniej jest.
Redukcja Presta/Shreader.
Bogdan, ja w MTB, miałem dwie lampki. Taką z Decathlonu, wytrzymała dwie 40 minutowe burze w Rudawach Janowickich, gdzie obrywała błotem i wodą. Po jakimś czasie jednak zaślepka od gniazda nie za bardzo chciała się trzymać. Minusem jest, że ma tylko tryb pulsujący i mały aku, który wymaga częstego ładowania. Obecnie mam Knog Blinder Mini Chippy, nie miała jeszcze takich przygód, ale trochę błota już poznała.