Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
gavin

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: gavin »

Karlitos jak tam rowerki? Odremontowane?
zdyboo

Post autor: zdyboo »

gavin pisze: 15 lip 2020, 17:59 Ty mnie lepiej powiedz jak klamkołapominetki Ci leżo, w sensie ustawienia.
W zasadzie jak ustawił mechanik, tak leżą. Kierownicę mam tak ustawioną, że górna część jest równoległa do gleby, a klamkominetki stanowią jakby jej przedłużenie i dopiero potem lecą w górę. Moje są dość wysokie, bo tam jeszcze jest zbiorniczek wyrównawczy od płynu hydraulicznego. Zresztą jak patrzę na ustawienie Twoich i moich, to moje są znacznie niżej, u mnie łapy są bardziej prostopadle do gleby ustawione. U mnie dłoń w 1/2 - 2/3 mieści się na gumie klamkominetki.
Początki były trudne, ale chyba głównie dlatego, że wcześniej tych części dłoni nie opierałem nigdy na kierownicy. Już chyba podczas drugiej, może trzeciej jazdy było zauważalnie lepiej, choć na pewno pomogło też przesunięcie siodła do przodu.
A i nie gadaj, że sięgasz palcem do klamki w chwycie dolnym. Musiałbyś mieć palce jak facehugger z Obcego. Chwyt dolny jest wtedy gdy trzymasz kierę za same końce. Jak trzymam ręce na dolnym zgięciu to też sięgam palcem do klamek i manetki, ale to nie do końca jest chwyt dolny.
gavin

Post autor: gavin »

no właśnie myślę czy ich nie przesunąć kapke w dół
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

zdyboo pisze: 15 lip 2020, 18:49bo tam jeszcze jest zbiorniczek wyrównawczy od płynu hydraulicznego
A pompka hamulcowa gdzie? W koszyku na bidon?
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Post autor: no_gravity_Carlos »

gavin pisze:Karlitos jak tam rowerki? Odremontowane?
no pewnie, ze nie:( poki co, auto nareperowywuje bo sie blokuje przy starcie, pewnie klocki z tylu do wymiany, bo z przodu wymienilem i pojezdzilem z miesiac, cholerne czujniki;

sa jeszcze dobra auta mechaniczno-mechaniczne?
zdyboo

Post autor: zdyboo »

wpk pisze: 15 lip 2020, 19:17 A pompka hamulcowa gdzie? W koszyku na bidon?
W rowerach jest system zamknięty, w zbiorniku jest płyn/olej, a nie ma powietrza. Za pompkę robi klamka hamulcowa. Jej ściśnięcie odcina zbiornik wyrównawczy, a ciecz z natury trudnościśliwa przekłada ten ruch na tłoczki hamulcowe. To też kolejna różnica bo w rowerowych hamulcach hydraulicznych wszystkie tłoczki są ruchome.
Dzięki systemowi zamkniętemu, można rower odwrócić do góry kołami bez ryzyka zapowietrzenia hamulców.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

I see…
no_gravity_Carlos pisze: 15 lip 2020, 19:21 sa jeszcze dobra auta mechaniczno-mechaniczne?
Rolls-Royce Phantom VI.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

są jeszcze takie auta... :mrgreen:

Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Post autor: no_gravity_Carlos »

czyli sa:) fajnie
nordenvind

Post autor: nordenvind »

dostałem dzisiaj na mejla przedłużenie polisy i 9 załączników ! .... kurwokorpobiurokracja !
ODPOWIEDZ