Szmelcwageny i inne
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Szmelcwageny i inne
Ja nie narzekam. Nie wiem czy widziałeś w środku taką Moccę od Opla, tam to dopiero moc klawiszy była
A z tym podcięciem silnika, to na pewno można to było wyważyć, ale oczywiście teraz to wszystko jest na odpierdol. Ale tak tylko piszę, jeździć się da, do reszty się człek przyzwyczai, nie jaram się tak samochodami.

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Pewnie, że się da - dyć żem Ci godoł.
A ja tez jechalam w kapturze i najfajniejsza byla Lucretia na fulla 
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Borgia?
Siostrzana 
Aż się boję zapytać, bo pewnie obśmiejeta, ale DS4 to ktoś z was miał lub ewentualnie się zna i może polecić lub nie? Pomijając już, że Francuz i wiadomo, że się nie kupuje. Jeszcze mam opcję z Audi A3 8P lub PA. Może ten warto?
- poor
- Rich poor
- danz1ger
Mam takiego "luźnego" kolegę, który przez wiele lat mieszkał w Maroku, i jest wielkim frankofilem, także samochodowym. Ma Citroena C4 Picasso (chyba), i, gdy go pytałem, mówił, że jest zadowolony i że nie sprawia żadnych kłopotów.
Co do VW/Audi/Skody/Seata, to wiem, że oni mieli kilka dość nieudanych silników i automatycznych skrzyń biegów, których należy unikać jak zarazy, bo to tylko same kłopoty. Występowały w różnych modelach, były udoskonalane lub zastępowane podobnymi, i tu trzeba się naprawdę dobrze orientować, żeby nie wdepnąć w kosztowną i kłopotliwą minę.
To zresztą dotyczy także niektórych motorów koncernu PSA oraz Renaulta (i, co ciekawe, także BMW i Mercedesa, którym też zdarzyło się kilka bardzo kosztownych baboli, które znawcy obchodzą z daleka).
Źródłem problemów w tych silnikach są zwykle pompowtryskiwacze, koła zamachowe dwumasowe i wadliwe napędy wałka rozrządu.
Ale to musiałbyś się wgryźć sam, bo ja wiem tylko trochę ogólników.
- no_gravity_Carlos
bardzo niedobry piatek, bardzo;
MOT nie przeszedl, lampa z jebaja popsuta,
kolejne koszty bla bla bla, kiedy ja sie wyspie
MOT nie przeszedl, lampa z jebaja popsuta,
kolejne koszty bla bla bla, kiedy ja sie wyspie