Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: nordenvind »

aisoglaM pisze: 04 lis 2020, 17:18
nordenvind pisze: 04 lis 2020, 15:59 według przyjętej ostatnio nowelizacji ustawy o zawodzie farmaceuty, tenże może nam nie sprzedać
prezerwatyf a kobietkom innych środków, bo ma takie widzi misie, albo że religia mu nie pozwala
karva co za czasy nastali :shock:
Nooo planują powrót do owczych jelit najwyrazniej.
doprowadzą znowu do manifestacji, potem będzie kompromis prezerwatywny
i możliwość zanabycia tylko na receptę od proboszcza :mrgreen:
zdyboo pisze: 04 lis 2020, 17:47 Ale wyjmą je najpierw z owcy?
prawdopodobne, co bardziej jurni suwereni nie wytrzymają i pominą ten etap :mrgreen:
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Otóż to.
A proboszcz owcy, będzie zniżka na kozojebce.
Z logiem PW, PiS, i z krzyżykiem oczywiście.
Czyli kozojebce+.

PS Tomek, do Żaby napisałem SMSa. Doszedł.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

zdyboo pisze: 04 lis 2020, 17:47 Ale wyjmą je najpierw z owcy?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sowy nie są tym, czym się wydają...
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Ja przez jakiś czas myślałem, że rząd w szczególności i *** w ogólności są cwani, chytrzy i bardzo wyrachowani. Tymczasem po wydarzeniach z ostatnich dwóch miesięcy jednak mam pewność, że oni są jednak niekompetentni i zagubieni. Przede wszystkim nie potrafią rządzić. Co rozumiem przez organizowanie i zarządzanie jakąś inicjatywą. Jedyne co im wychodzi to wydawanie ukazów.
Jaki sukces mają? 500+, proszę był ukaz i wydają kasę. To się łatwo robi, zwłaszcza, że pomoc społeczna już istniała.
Mieszkanie+ już się nie udało, bo zwykła ustawa nie załatwi, że nagle zaczną powstawać mieszkania.
Reforma szkolnictwa, ustawa, a samorządy mają się martwić jak ją wdrożyć i za co. Pomijam już fakt, że powstanie gimnazjów to była ich sprawka przy pierwszej kadencji.

Dziś konferencji nie słuchałem, bo akurat z fabryki wracałem, ale Mati już prawie umie mówić, a nie skandować. Mogę go teraz słuchać w tle i mnie nie rozprasza, choć słuchać za bardzo nie ma po co. Jedyne co dziś słyszałem, że na stówę za wzrost zachorowań odpowiedzialne są protesty w obronie aborcji. Oczywiście informacja o tym, że zamkną cmentarze pojawiła się kilka godzin przed faktem co sprawiło, że ludzie masowo rzucili się na groby, w żaden sposób się nie przyczyniła. We Wrocławiu nawet przez ogrodzenie ludzie skakali, żeby się dostać lub wydostać na cmentarz. To co mogło się rozłożyć na kilka dni, skumulowało się w kilka godzin. Gromkie brawa się należą.

W tym nieudacznictwie mogliby sobie tkwić i nikt by się nie skapował, a mamona zapewniłaby następną kadencję. Niestety, zła i niedobra pandemia trochę im pokrzyżowała plany. Będą mieli dużo szczęścia jak uda się ją opanować na tyle wcześnie, że do następnych wyborów elektorat zapomni. Choć liczę, że w kampanii wyborczej przeciwnicy przypomną.
wpk pisze: 04 lis 2020, 18:14 Tomek, do Żaby napisałem SMSa. Doszedł.
Dzięki. Okazuje się, że mam jakiś nr do niego, ale nie wiem czy jeszcze aktualny.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Ja Tomek z racji bycia ateistą, singlem, prawnikiem i liberałem oczywiście jestem po określonej stronie, ale nie mam wątpliwości że opozycja byłaby tak samo zagubiona. Bo Polak = bylejakość, olewanie, jakośtobędzie. No, może z tym, że w totalitarnym niemal i wodzowskim systemie decyzyjność jest ograniczona widzimisię.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

A to jest drugi dramat, że tak się scena polityczna zmieniła, że nie ma kogo głosować.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Ja nie mogę patrzeć na pinokio, bo mnie ręce dekoncentrują. Gesty w sensie. Miałam pewien etap w swojej "karierze zawodowej" gdzie szkoliłam a to wiązało się z występowaniem przed ludźmi. Z uwagi na fakt, że umierałam przed każdym takim wystąpieniem, postanowiłam zainwestować w kurs dla mówców. No cóż, niezły stand up z tego wychodził - toczka w toczkę Mati. Także z radością porzuciłam tą czynność ale niektórzy uparcie brną.
Racjonalizowanie posunięć tego rządu to moim zdaniem schizofrenia paranoidalna.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Ja raz miałem służbowy wywiad dla TV, to jak się zobaczyłem, mało nie rzygłem. Bo też gestykuluję strasznie, ale brwiami. Ohyda.
puch24

Post autor: puch24 »

Co do owcy i korzystania z jej wnętrzności (bez wyjmowania), to znaffcy twierdzą, że doznania są absolutnie w jedynym rodzaju, i po spróbowaniu rozumieją baców i juhasów, że latem nie schodzą do swoich gaździn. ;-)
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Hmmm gestykulacja brwiami...imaginuję...
Zapomniałam jak się nazywał ten co miał takie krzaczaste. Mógłby wiatr robić albo grabić liście.
ODPOWIEDZ