Właśnie obejrzał-żem/polecam

o kulturze i sztuce innej niż fotograficzna
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam

Post autor: Owain »

Gambitu jeszcze żem nie widział, ale Anya Taylor-Joy rulez. W szczę-gulności w The VVitch: A New-England Folktale oraz El secreto de Marrowbone.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Widzę, żeś już mocno tę flaszkę napoczął.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

A ja Gambit skończyłem. Ładna baśn, ale Anya faktycznie rulez.
Wczoraj "Joker" został był obejrzany, bardzo.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Anya faktycznie zjawiskowa. Hipnotajzing ale też ta mała dziewczynka PRZEŚWIETNA
Noo Joker bardziej niż bardzo. A jeszcze znając historię Joaquin Phoenix to po prostu ciarrry
zdyboo

W Gambicie Anya ma te oczy o tak szerokim spojrzeniu, a Harry Melling, ten co grał mistrza Kentucky, taki raczej skupiony bardziej. Tak mi się rzuciło w oczy nomen omen.
aisoglaM

To ten z zebami krzywymi? Faceci ogolnie byli niezbyt. Oprócz Marcina of course. No ale umowmy się, za dużo nie nagrał 😉
zdyboo

Ten co grał też w "Devil" tego kaznodzieję od pająków.
Rola Dorocińskiego epizodyczna, ale całkiem spoko.
aisoglaM

No fajny, fajny z lekka psychodeliczny.
Widziałam jak Dorocinski pokazal na instagramie jak się cieszył, bo go Beckham oglądał :)
Myslisz, że będzie drugi sezon?
zdyboo

Oczywiście. Harmon zauroczona uwielbieniem Rosjan przeprowadza się do ZSRS, gdzie jednak okazuje się, że nie umie pić i popada w alkoholizm. Rozmienia talent na drobne i kończy w łagrze jako amerykański szpieg.

Tak na serio, nie sądzę. Niby o czym to miało by być? Kolejny wielki oponent do pokonania? Powtarzalność. Stoczenie się na dno, niespecjalnie by to pasowało do bardzo bajkowego klimatu serii, żeby teraz było tak na poważnie.
Netflix wypuścił to jako "Limited series", a takie seriale bardzo rzadko doczekują się kontynuacji.

Coś jak "True Detective" jak będziesz miała HBO GO, to zobacz koniecznie, ale tylko pierwszy sezon z Harrelsonem i McConaughey. Dają tam czadu, aż miło. Podobno jeszcze drugi sezon daje się obejrzeć, ale już nie ryzykowałem.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Mnie niestety "Joker" trochę zawiódł. Hołakin oczywiście dobry, jak zawsze, ale reszta, nudna jak flaki z olejem. A i sama rola pierwszoplanowa, choć oczywiście wiem, że wszyscy się nad tym spuszczają, i tak nie może się równać z tym co pokazał Ledger. Mniej w tym może było kombinowania i głębi, ale dla mnie to była kwintesencja tego jak ja sobie wyobrażałem Jokera. A może za dużo komiksów przeczytałem? Całkiem możliwe. Obejrzałem dwa razy, ale ten drugi to już myślami byłem bardziej przy kolacji i wertowaniu poczty.
ODPOWIEDZ