Błędy językowe

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Re: Błędy językowe

Post autor: vid3 »

Mówię, że młotkiem to tak nie bardzo się da.
Chyba że chce Pani mężowi obciąć to i owo.

- To nie mąż. Niech Pan sam zobaczy.
Żonę moją zamurowało. Spojrzała na mnie. Ale mówi, no idź pomóż.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

W programie "Małżeństwo Doskonałe" wysłali na ulicę faceta skutego z przodu. Podchodził do przechodniów i prosił, żeby pomóc mu zdjąć kajdanki bo zaciął się w windzie.
Shoot First, Ask Questions Later.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Wchodzę do pokoju i widzę na łóżku dziecko przykute kajdankami do rowerka.
Mąż w pracy. Mama dała dziecku do zabawy kajdanki. A ten założył sobie za nogę i przypiął do roweru.
A spać z rowerem było mu niezbyt wygodnie.

Kajdanki udało mi się zdjąć z roweru. Z nogi trochę się bałem bo zaczynała puchnąć.
Zabezpieczyliśmy trochę gazą i tyle.
Mąż już jechał z kluczykami.
puch24

Post autor: puch24 »

Niezłe! :-D
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Krzysiek, oj, nie nudzicie się Wy w tym Radomiu.

Zanim napisałeś c.d., wyobraziłem sobie, że pani przykuła bachora do kaloryfera, jak to zawsze wszystkim radzę ja.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Heheh, historie rodzinne. Ale, że z rowerem niewygodnie, dziwne dziecko :D
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Zabawki z nocnej szafki dla dzieci jednak nie są.

Z przypinaniem do roweru to i ja mam chłodną historię. Choć młodych kobiet w strojach wieczorowych w niej nie będzie.
Pojechałem z dwoma kumplami do Czeskiego Raju. Jednego dnia zawitaliśmy do Jicina, tego od Rumcajsa. Chcąc wejść na wierzę widokową, przypięliśmy rowery do stojaka jedną linką i weszliśmy. Linka była moja i klucz trzymałem ja.
Przy próbie odczepienia, okazało się, że klucz zgubiłem. Było szukanie na bruku rynku, wszedłem raz jeszcze na wieżę, spytać czy nie znalazł ktoś. Nie znalazł. Szukamy zatem sklepu żelaznego, żeby kupić coś do cięcia linki. Kolega mówi, że nie trzeba, bo ma kombinerki. Linka była z tych najtańszych, kombinerki też, ale po kilku minutach udało się przeciąć linkę.
Klucz znalazłem kawałek dalej, w kieszonce na pasie biodrowym plecaka. Na śmierć o tej kieszonce zapomniałem, bo w sumie nie używam jej do tej pory.
Co ciekawe przez kilka minut szarpania linki kombinerkami nikt się nie zainteresował. A to rynek, późne popołudnie, sporo ludzi.
aisoglaM

No nie wierzę, wieżę Zdybciu :P
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Ach, sorry widać dwie szklanki na dwa palce to jednak za wiele i wzrok już nie nadąża.
Przepraszam.
aisoglaM

aisoglaM pisze: 18 lis 2020, 22:38 No nie wierzę, wieżę Zdybciu :P
Poszedłbyś siedzieć za własny rower :D

Dodano po 5 minutach 24 strzałach znikąd:
zdyboo pisze: 18 lis 2020, 22:40 Ach, sorry widać dwie szklanki na dwa palce to jednak za wiele i wzrok już nie nadąża.
Przepraszam.
No coś Ty Smyku, nie ma za co :) Ej a Ty nazywasz swoje rowery jakoś. Bo faceci czasem np samochody nazywają.

Dodano po 24 strzałach znikąd:
No coś Ty Smyku, nie ma za co :) Ej a Ty nazywasz swoje rowery jakoś. Bo faceci czasem np samochody nazywają.
ODPOWIEDZ