Właśnie obejrzał-żem/polecam
-
puch24
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
Ale fajnie.
Choć 55" to teraz, zdaje się, dolny standard, 32" to malizna, a 22" to w ogóle poniżej substandardu.
Choć 55" to teraz, zdaje się, dolny standard, 32" to malizna, a 22" to w ogóle poniżej substandardu.
-
nordenvind
na mieście i w gminie mówią, że standard to 65 ale standardy wyznaczam sobie sam
w sypialni mam starą plazmę panasonica 43 i jest kolosalna różnica
w sypialni mam starą plazmę panasonica 43 i jest kolosalna różnica
-
puch24
W jakim sensie, którego nad którym, i in plus czy in minus?
Dodano po 4 minutach 28 strzałach znikąd:
Jako TV domowy jest 39" uszkodzony Sharp, który nie trzyma pamięci ustawień.
Mój własny to 22" Medion/Tevion, LCD podświetlane jeszcze FL a nie LEDami.
W Euro RTV widziałem w zasadzie 55" w zdecydowanej przewadze (ale to biedna Łódź), i dosłownie ze dwie sztuki czegoś mniejszego (32" chyba).
Dodano po 4 minutach 28 strzałach znikąd:
Jako TV domowy jest 39" uszkodzony Sharp, który nie trzyma pamięci ustawień.
Mój własny to 22" Medion/Tevion, LCD podświetlane jeszcze FL a nie LEDami.
W Euro RTV widziałem w zasadzie 55" w zdecydowanej przewadze (ale to biedna Łódź), i dosłownie ze dwie sztuki czegoś mniejszego (32" chyba).
-
nordenvind
po prostu człowiek bardzo szybko przyzwyczaja się do większego ekranu i po chwili zdaje sobie sprawę, że nic nie stoi na przeszkodzie aby był jeszcze większy
-
puch24
Czyli rozumiem, że ten nowy 55" bije plazmę Pasikonika?
Zapewne. Na mnie te duże ekrany też robią wrażenie.
- Owain
- Nasz Czelnik
Dobry sygnał, znaczy hd wygląda oki na nowych telewizorach LED, ale już jak coś jest hd ready a tak nadaje większość telewizji, to plazma rulez.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
-
nordenvind
Maciek ten Pasikonik trochę wypalony już i tylko hd, więc utracił część swoich pierwotnych zalet, ale wciąż ogląda się na nim filmy dobrze.puch24 pisze: 16 gru 2020, 23:49 Czyli rozumiem, że ten nowy 55" bije plazmę Pasikonika?
Sony lcd co prawda, ale współczesne VA czyli lepiej oddające czerń niż IPS i z dosyć zaawansowanym inteligentnym podświetlaniem 24 sektorowym
zamiast pospolitego krawędziowego. No i HD do 4k ma się nijak przy dobrym materiale. Za te same pieniądze mogłem kupić qleda lg, ale nie mam ochoty
być testerem beta i nie chcę lg.
-
puch24
To prawda, LG to taka trochę druga liga. Znajomi mają starsze LG i nowego Samsunga, i twierdzą, że Samsung lepszy. Tego Sharpa mamy od nich, i też twierdzili, że Sharp miał lepszy obraz od LG.
-
aisoglaM
Tak.nordenvind pisze: 16 gru 2020, 23:46 po prostu człowiek bardzo szybko przyzwyczaja się do większego ekranu i po chwili zdaje sobie sprawę, że nic nie stoi na przeszkodzie aby był jeszcze większy
-
zdyboo
Dlatego nie kupuję nowego TV. Mam jakieś stare 32", już LCD, ale jeszcze nie smart. Po usmartowieniu za pomocą odtwarzacza blu-ray styka do Netflixa i HBO GO. Zwykłej telewizornii już od lat nie oglądam.
Tak było z monitorami. Miałem stare EIZO 19" jeszcze w formacie 4x3. Kupowałem kompa i miałem zostawić monitory, bo miały raptem 10 tys. godzin wyświecone, ale Woytek namówił mnie na większy monitor, że niby te stare nie będą hulały z nową kartą. Kupiłem 24" w formacie 16x10 i nie wyobrażam sobie teraz pracy na starych EIZO, mimo, że dopóki je miałem nie miałem potrzeby zmiany.
Tak było z monitorami. Miałem stare EIZO 19" jeszcze w formacie 4x3. Kupowałem kompa i miałem zostawić monitory, bo miały raptem 10 tys. godzin wyświecone, ale Woytek namówił mnie na większy monitor, że niby te stare nie będą hulały z nową kartą. Kupiłem 24" w formacie 16x10 i nie wyobrażam sobie teraz pracy na starych EIZO, mimo, że dopóki je miałem nie miałem potrzeby zmiany.