Dywagacje o zakupie A7
- Owain
- Nasz Czelnik
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Dywagacje o zakupie A7
I czego Czelnik knie?
- Owain
- Nasz Czelnik
Bo tak. Jakoś się nie jaram tą A7III ale traktuję jako naturalną konieczność. Nie wiem, czy to będzie taki skok, no mówią, że AF lepszy znacznie, a trochę tych szkieł af mam lub planuję. Nie przepadam za maćkaniem po ekranie, ale ustawianie punktów af dotykiem może pomóc w niektórych sytuacjach. Wkurwiało mnie, że oczywiście jakość ff lepsza niż apsc prz a6000 ale jednak af był lepszy w a6000. Co tam jeszcze... aku pojemniejsze też to jakiś postęp. No ale jakiejś rewelki w obrazku nie będzie przecież.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
No ale nowa pucha, więc więcej duszy Ci skradnie - i to ujrzymy na zdjęciach!
- Owain
- Nasz Czelnik
Może jak się bogato ożenię i przyszły teść kupi mi średniego hassela ;p
Pacanie w ekran, żeby ustawić punkt AF przyszło do mnie z NEX-5R. Szybko wyłączyłem to w pizdu. Tego NEXa, kupiłem akurat na rower i za każdym razem jak go odpalałem wyciągając z kieszonki na plecach koszulki to się okazywało, że punkt w jakimś dziwnym miejscu na ekranie.
Z tą szybkością AFu to życzę Wam szlachetni Panowie, żebyście się nie posrali, choć wątpię. Mnie AF w NEX-6 i tych ostatnich wypustach NEX piątki w pełni wystarcza. Zatem pewnie jakbym kupił A7 w pierwszej wersji, to byłoby więcej niż dobrze. Choć Sony a6k pozbawiło kilku funkcji w stosunku do starszego NEX-6, zatem może i pierwsza wersja A7 upośledzona jakoś.
Z tą szybkością AFu to życzę Wam szlachetni Panowie, żebyście się nie posrali, choć wątpię. Mnie AF w NEX-6 i tych ostatnich wypustach NEX piątki w pełni wystarcza. Zatem pewnie jakbym kupił A7 w pierwszej wersji, to byłoby więcej niż dobrze. Choć Sony a6k pozbawiło kilku funkcji w stosunku do starszego NEX-6, zatem może i pierwsza wersja A7 upośledzona jakoś.
- Owain
- Nasz Czelnik
Nie znam się, ale chyba A7 rulez i A7II miały gorszy (wolniejszy) af, bo takiż trudniej osiągnąć na ff a może też i jaśniejszych niż typowe dla apsc szkłach.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A się posikać można li?
Się można się.
gorzej jak przyślą unboxing w reklamófce z biedry
szczerze mówiąc od kiedy kupiłem rok temu a7RIII, to nie widzałem jeszcze lepszej promocji niż wtedy
w chwili obecnej zapłaciłbym i tak 10% więcej z tymi fszystkimi kaszbekami i innemi dilami...

szczerze mówiąc od kiedy kupiłem rok temu a7RIII, to nie widzałem jeszcze lepszej promocji niż wtedy
w chwili obecnej zapłaciłbym i tak 10% więcej z tymi fszystkimi kaszbekami i innemi dilami...