Właśnie obejrzał-żem/polecam
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
"Godzina Wilka" (https://www.filmweb.pl/film/Godzina+wilka-2019-830386) - dobry film w C+, ale inny niż mainstream i bez wodotrysków, więc jak widać suweren we Filmwebie nie docenił.
Dziś w nocy o 1.05 na TV Puls będzie wzmiankowana gdzieś tu 9 Kompania.
Oglądałam i baardzo !wpk pisze: ↑07 lut 2021, 21:38 "Godzina Wilka" (https://www.filmweb.pl/film/Godzina+wilka-2019-830386) - dobry film w C+, ale inny niż mainstream i bez wodotrysków, więc jak widać suweren we Filmwebie nie docenił.
- Owain
- Nasz Czelnik
Wczoraj odświeżyłem In the Line of Fire, bo na Clinta miałem ochotę. Scenario trąci myszką, ale Clint i John M. zawsze w formie.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Zacząłem "Generation Kill" na HBO GO. Mini serial o Marines na początku drugiej wojny w Iraku. Jestem po dwóch odcinkach i wciągnąłem się. Do końca tygodnia pewnie zaliczę całość.
Dziękuję za rekomendację Malcom & Marie. Faktycznie , świetny
Skończyłem "Generation Kill" i gorąco polecam. Format fabularyzowanego dokumentu. Reportaż niemalże, tylko z aktorami, niczego to jednak nie ujmuje realizmowi ujęć. Serial jest bardzo chwalony za wierne oddanie obrazu służby wojskowej i współczesnej wojny. Nie mogę powiedzieć, że się dobrze bawiłem, bo obraz jest cokolwiek wstrząsający, choć są i śmiechowe momenty. W każdym razie jakbym to zaczął w weekend, to bym pewnie łyknął całość na raz. Zacząłem w poniedziałek z planem jednego odcinka dziennie. Całość skończyłem dziś.
"Nowiny ze świata" takie se.
Fabuła niestety jest przewidywalna do bólu. Za to ładne plenery.
Prokurator. Taki se.