Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: cz4rnuch »

Mem motywujący.

Obrazek
Tom4sz

Post autor: Tom4sz »

Owain, tydzień z jakimś wacikiem w nosie wytrzymasz. Czy warto - nie wiem, nie miałem takiego zabiegu. Miałem inny i wytrzymałem po nim na OIOMie z rurą intubacyjną w gębie(tydzień) oraz paroma innymi wynalazkami typu dreny(to dłużej niż tydzień). Z jednym takim dziadostwem żyję na codzień, więc tydzień to pikuś.

A nawiązując do Polaków, naszej zgodności i emigracji, swego czasu w Pomocniku Historycznym Polityki ukazał się tekst autorstwa prof. Zbigniewa Lewickiego pt.: "Imigrant obywatelem", którego taki fragment pozwolę sobie zacytować(pisownia oryginalna):

Z ziem polskich. Specyficznym zagadnieniem była imigracja z ziem polskich. Po powstaniu listopadowym do Stanów Zjednoczonych przybyła grupa ponad dwustu Polaków deportowanych tam przez monarchię austriacką. Choć nie przybywali z własnej woli, to ich losy dobrze tłumaczą, dlaczego ta grupa etniczna nie zapisała się szczególnie w historii tworzenia się państwa amerykańskiego. Zamiast, wzorem innych przybyszów, wykazać się przedsiębiorczością w nowych warunkach, Polacy, jak pisał w swoim dzienniku oficer powstania Julian Juźwikiewicz, "marzyli sobie, że Amerykanie... przeznaczą fundusz stały na utrzymanie nasze...".
Ci, którzy zdecydowali się wyjechać z Nowego Jorku dalej na Zachód, "wszędzie byli najlepiej przyjęci, lecz po krótkiej gościnie [gospodarze] przedstawiali sposób utrzymania się przez pracę, to więc wielu się nie podobało... Towarzysze moi niezmiernie przeklinali Amerykanów - poprzysięgli umrzeć z głodu, a do pracy nie pójdą". Ostatecznie Kongres uczynił dla Polaków wyjątek i przeznaczył dla nich obszar jednego okręgu. Mała Polska jednak nie powstała, gdyż obdarowanym nie udało się spełnić warunku zgodnego wyboru miejsca osiedlenia.
To ostatnie zdanie chyba najlepiej pokazuje, jak słabo zorganizowanym narodem jesteśmy i od jak dawna taka sytuacja ma miejsce. Polacy muszą mieć jakiegoś wroga, bez tego nam się nie chce...
Ligo pisze:Teraz ktoś to próbuje posprzątać.
To ciekawe. Ale każdy ma swoje okulary...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

UWAGA! Osoby wrażliwe nie powinny odpalać poniższego filmiku! :mrgreen:

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

przypomnimy to panu hurtowo.

Dodano po 53 sekundach:
to ja tylko jeszcze napisze, że mojemu kumplowi tak prostowali przegrodę, że mu przekrzywili w drugą stronę. tak że tego.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
puch24

Post autor: puch24 »

Moja półsiostra miała kiedyś prostowaną przegrodę, i twierdziła, że warto, bo jej to pomogło.
Prawdopodobnie jutro, albo we środę-czwartek będę się widział z gościem, który właśnie wrócił ze zwolnienia po takim zabiegu, i spróbuję wypytać.

Ale na moje kaprawe oko wg tego RTG to masz to skrzywione całkiem niebagatelnie. Teraz akurat zatoka Ci się oczyściła, ale kto wie co będzie przy następnej infekcji?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Zatoka Świń.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

Zatoka Pucka

Dodano po 25 minutach 37 sekundach:
Owain pisze:Obrazek
piękna żuchwa.

w każdym razie lepiej zrobić. bo jak piszą koledzy. skąd będziesz miał pewność, że następna infekcja nie będzie miała gorszego przebiegu?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

A ja mogę to tylko potwierdzić.
jo44

Post autor: jo44 »

A ja mogę tylko powiedzieć że nie ufam polskim przedsiębiorcom.
ODPOWIEDZ