Frotka befree. Mam jakąś wcześniejsze wersję. Używałem raz z bezlustrem w Hiszpanii i dała radę.
Jaki mini statyw żeby piardolnąć sobie krajobraza ?
- von Boroszlo
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
Jaki mini statyw żeby piardolnąć sobie krajobraza ?
Potwierdzam, bardzo zacny statywik z tej frotki.zdyboo pisze: Frotka befree. Mam jakąś wcześniejsze wersję. Używałem raz z bezlustrem w Hiszpanii i dała radę.
Wersja carbonowa, spokojnie daje radę z A7III, Mamcią 6, a jak nie rozkładać wyżej jak do 3/4 wysokości to i z C645.
Re: Jaki mini statyw żeby piardolnąć sobie krajobraza ?
Ja to uważam, że na 1kg to nawet bazi można nazbierać, słomą związać i też utrzyma, ale do Lejki to może faktycznie przyda się coś z gwarancją. W każdym razie ja na tanim statywie z Chin czy tam z Singapuru 3kg wieszałem i też dawało to radę. Plus uniwersalna arca swiss. Sirui się to zwie, mam w sumie do tej pory choć poza testami to chyba nigdy tego nie użyłem
- von Boroszlo
Wlaśnie przypomniałem sobie że mam sirui które kilka lat temu pożyczyłem koledze i w celu odzyskania umówiłem się z nim na piwo. Zaskakują mnie wyniki obecności na tym forum.
A coś ultralekkiego o pełnej wysokości? Są jakieś półkilowe wynalazki?
A coś ultralekkiego o pełnej wysokości? Są jakieś półkilowe wynalazki?
Gundrum von Grynberg
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Albo o pełnej, albo półkilowego.
No ale skoro Gitzo jest be, to i tak szkoda gadać.
No ale skoro Gitzo jest be, to i tak szkoda gadać.
- von Boroszlo
To gitzo ma 20 centymetrów. Aparat zginie w trawie.
Gundrum von Grynberg
Takie coś co się na długo rozkłada i jest lekkie kosztuje już majątek. Gitzo robi ultralekkie statywy, które dosięgają do głowy (chyba), ale życzą sobie za to kosmiczne pieniążki. Peak design ostatnio pokazał lekki i kompaktowy statyw, ale on też nie jest tani.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
To trzeba częściej kosić.
- von Boroszlo
Słusznie.
Jaką kosę kupić do tego statywa?
A na poważnie - nogi mojego sirui są ok, za to strasznie mnie głowica denerwuje i to chyba jedyny problem który jak na razie chcę rozwiązać.
Gitzo wygląda super, nogi ważą 900g, ale to nie jest problem na teraz. Zachowam na przyszłość.
Jaką kosę kupić do tego statywa?
A na poważnie - nogi mojego sirui są ok, za to strasznie mnie głowica denerwuje i to chyba jedyny problem który jak na razie chcę rozwiązać.
Gitzo wygląda super, nogi ważą 900g, ale to nie jest problem na teraz. Zachowam na przyszłość.
Gundrum von Grynberg