Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
To przynajmniej nie utoniesz.
Laskawie przedluzyli termin skaldania dokumentow do 3.3.21.. ludzkie pany
- von Boroszlo
- vid3
- Kontakt:
Z pewnością nie oddadzą więcej niż wezmą.
Dodano po 48 strzałach znikąd:
Wśród moich znajomych nie ma takich co chcą.
Dodano po 48 strzałach znikąd:
Wśród moich znajomych nie ma takich co chcą.
Dzieki chlopaki raz jeszcze, mozna na Was liczyc. Zlozylam rezygnację i dziewczyny ode mnie z pracy tez.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Kali zgrzyta zębami. 

- no_gravity_Carlos
no to teraz sprobujmy zrezygnowac z socjalu i podatkow...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Próbujcie.
Mnie akurat PPK nie dotyczy ale uczestniczyłem kiedyś w duńskim odpowiedniku takiego funduszu.
Nie wiem jakie są opcje w u nas, natomiast tam fundusz podlega dziedziczeniu przez współmałżonka i można go
jednorazowo wypłacić po osiągnięciu wieku emerytalnego. Oczywiście większość uczestników wybiera to świadczenie
w formie dodatku do comiesięcznej emerytury.
Po paru latach pracy uzbierała się całkiem pokaźna kwota. W momencie kiedy zrezygnowałem z rezydencji
zlikwidowałem konto i poprosiłem o transfer moich emerytalnych oszczędności do kraju.
Musiałem jednak zapłacić 60% podatek dochodowy od całości.
Zwolnienie z tego obciążenia obowiązuje jedynie po osiągnięciu tamtejszego wieku emerytalnego.
Nie wiem jakie są opcje w u nas, natomiast tam fundusz podlega dziedziczeniu przez współmałżonka i można go
jednorazowo wypłacić po osiągnięciu wieku emerytalnego. Oczywiście większość uczestników wybiera to świadczenie
w formie dodatku do comiesięcznej emerytury.
Po paru latach pracy uzbierała się całkiem pokaźna kwota. W momencie kiedy zrezygnowałem z rezydencji
zlikwidowałem konto i poprosiłem o transfer moich emerytalnych oszczędności do kraju.
Musiałem jednak zapłacić 60% podatek dochodowy od całości.
Zwolnienie z tego obciążenia obowiązuje jedynie po osiągnięciu tamtejszego wieku emerytalnego.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Też fajnie...
Ale myślę, że to było jawnie napisane w warunkach przystąpienia, które podpisałeś.
Tymczasem u nas od dawna kompletnie nie wiadomo, jak to będzie wyglądać później, gdy przyjdzie co do czego - podpisujesz jedno, a okaże się drugie - bo papier przyjmie wszystko - szczególnie w kiblu.
Ale myślę, że to było jawnie napisane w warunkach przystąpienia, które podpisałeś.
Tymczasem u nas od dawna kompletnie nie wiadomo, jak to będzie wyglądać później, gdy przyjdzie co do czego - podpisujesz jedno, a okaże się drugie - bo papier przyjmie wszystko - szczególnie w kiblu.