Lubię dźwięk migawki
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Lubię dźwięk migawki
Bo fajnie bokehuje?
- Owain
- Nasz Czelnik
Właśnie sobie wczoraj myślałem, jak zajebiście jest, że w PL potrzebne jest pozwolenie na broń i niełatwo je uzyskać. Ten naród jest tak pojebany, że szybko by się powystrzelał wzajemnie. Może i dobrze, ale coś się boję, że mógłbym paść ofiarą jakiegoś krewkiego kierowcy/ekspedientki/biegacza/matki-polki itp.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- von Boroszlo
Ee tam. Czarnoprochowca możesz legalnie kupić na allegro. Wbrew medialnej propagandzie, Polacy to wyjątkowo zrównoważony naród.
Gundrum von Grynberg
- danz1ger
A tym czasem bandziory mają to w dupie. Od czasu zaborów rządzący nas rozbrajają a sami są uzbrojeni po zęby. Nie potrzeba krewkiego kierowcy/ekspedientki/biegacza/matki polki (?!). Wystarczy, że władza dojdzie do wniosku, że inaczej się nie da i odstrzelą Ciebie i innych w majestacie prawa.
Dodano po 2 minutach 52 strzałach znikąd:
Dodano po 2 minutach 52 strzałach znikąd:
Na tych niezrównoważonych mam Howdah Hunter Pistol 20 ga i replikę rewolweru Remingtona .44 z 1858.von Boroszlo pisze: ↑15 mar 2021, 19:39 Ee tam. Czarnoprochowca możesz legalnie kupić na allegro. Wbrew medialnej propagandzie, Polacy to wyjątkowo zrównoważony naród.
Shoot First, Ask Questions Later.
- von Boroszlo
No i właśnie. Masz 6 strzałów w 44. Do obrony wystarczy.
Ja robiłem pozwolenie na broń sportową, ale w związku z urodzeniem dziecka odłożyłem na kiedyśtam.
Nielegalne jest za to rozbijanie namiotu w górach albo nad możem. Albo kusza.
A rodzimi masowi mordercy dzielą się na dziadków palących syfem w piecach i kierowców bohaterów.
Ja robiłem pozwolenie na broń sportową, ale w związku z urodzeniem dziecka odłożyłem na kiedyśtam.
Nielegalne jest za to rozbijanie namiotu w górach albo nad możem. Albo kusza.
A rodzimi masowi mordercy dzielą się na dziadków palących syfem w piecach i kierowców bohaterów.
Gundrum von Grynberg
- danz1ger
Gdzieniegdzie można już biwakować legalnie.
- von Boroszlo
Co więcej do maja lub czerwca każde nadleśnictwo w Polsce ma wyznaczyć w podlegających mu lasach obszar gdzie będziesz mógł legalnie biwakować. Ograniczenie jest takie, że bez ognia i nie dłużej niż 2 dni w jednym miejscu.
W tej chwili jest w całej Polsce wyznaczonych 10 obszarów pilotażowych, w których można biwakować i to nawet z ogniem. Te 10 obszarów zostanie, ale dojdzie całe mnóstwo nowych.
Nie wiem czy to dobrze, czy źle. Czas pewnie pokaże.
W tej chwili jest w całej Polsce wyznaczonych 10 obszarów pilotażowych, w których można biwakować i to nawet z ogniem. Te 10 obszarów zostanie, ale dojdzie całe mnóstwo nowych.
Nie wiem czy to dobrze, czy źle. Czas pewnie pokaże.
I mają być to miejsca krajobrazowo atrakcyjne.