a ja zakładam, że jak kręcę rumplem, top zmieniam kierunek jazdy i wówczas chęć tej zmiany powinienem zakomunikować.Owain pisze:Dywagacje:) Zależne od przyjęcia, czy droga główna nie jest (lub jest) zmianą kierunku ruchu. Ja uważam, że jazda za główną to ten sam kierunek ruchu (drogowego a nie fizycznego) więc odpowiadając na twe pytanie - tak, skręcając w Zawiszy (fizycznie jadąc prosto) dam kierunkowskaz w lewo. Ale od lat przyjmuję również ewentualność, iż bywam gupi
ps. zwracam również uwagę na modyfikację avatara w klimacie świąt wielkanocnych.
czekaj, a jakbyś skręcał na poligon ZDZ, to co byś dał, podwójny komplet kierunkowskazów w lewo?
a jakby na Zawiszy za Podgórską było przejście dla pieszych, i dałbyś kierunek w lewo, i pieszy zobaczywszy, pomyślałby, że jednak chcesz pojeździć koparką, i wlazłby na przejście, a Ty byś go potrącił, to co byś powiedział milicji, że co? chciałeś jechać prosto, ale zasygnalizowałeś to kierunkowskazem w lewo?
analogiczna sytuacja byłaby gdybyś skręcał w Podgórską bez kierunkowskazu. bo jak, skręcasz w prawo, a nie sygnalizujesz tego?
jakby co, zgłaszam się na ochotnika do eksperymentu sądowego.
powtórzę raz jeszcze, tu nie chodzi o definicję zmiany kierunku ruchu, czy o co tam jeszcze, tu chodzi o to, żeby być czytelnym i zrozumiałym na drodze dla innych. tylko i aż tyle.
zapamiętaj sobie do końca życia, Nimiec sumieniem drugiego Nimca. a właściwie za "Nimca" podstaw "socjalista". a ja nie jestem ani Nimcem, ani socjalistą, więc wiesz. ale zasadniczo tak, jestem przeciw "alternatywnym" metodom lecznictwa, za wyjątkiem ziołolecznictwa, ale tylko dlatego, że kończyłem kierunek zielarski.Owain pisze:Zmień wreszcie okulary!!!wpk pisze:Na baranka beee?![]()
ps. Pietrek, dziś pani w aptece na architektów sprzedała mi świece do konchowania uszu. Myślałem, że zam się nieco na fizyce i pomoże mi to wyssać podciśnieniem przytkanie pochodne od zapalenia zatoki ale żona nakierowała mnie na artykuły, że to szmanizm. Czy polecanie takich świec przez farmaceutę jest zgodne z klauzulą sumienia?!