Rowerowe dyr-dymały
Re: Rowerowe dyr-dymały
Przed zakupem nie doczytałem i teraz się zastanawiam, bo do tej pory nie miałem okazji, jak w praktyce wygląda reklamacja roweru z powodu wady? Bo teraz, oczywiście po ptakach, sobie sprawdzam, że tylko po to by uzyskać gwarancję na ruta trzeba towar zakupić: u autoryzowanego partnera (nie wiem czy CR nimi są, ale się dowiem?), dwa w stanie zmontowanym (zamówiłem w wersji do montażu) a trzy, że po 50km lub po chyba miechu trzeba jeszcze oddać na przegląd "zerowy" także do autoryzowanego sprzedawcy. Serio się tego pilnuje, bo wtedy zakup online komuś komu zależy na gwarancji chyba w ogóle się nie opłaca lub przynajmniej jest to mega upierdliwe? Przy okazji sprawdziłem w deku i tam też "kręcą", bo gwarancja na ramę niby wieczysta, ale tylko w przypadku jak się ma kartę stałego klienta i dodatkowo się ramę na niej zapisze w czasu zakupu, czyli po czasie też odpada. To już chyba ten Canyon ma bardziej przejrzyste warunki
Jakby co to zostaje mi oczywiście rękojmia, ale ona trwa 2 lata czyli krócej niż u Deka i Rondo.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Tragedia o zarysie metafizycznym.
Wolałbym usłyszeć opinię kogoś innego.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Prawdziwego tomfóta?
- vid3
- Kontakt:
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ale bądź ostrożny.
- vid3
- Kontakt:
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Swoim własnym? Tomek i tak Ci odpowie.
Ja tam pierdolę tę gwarancję. Przetestowałem sprzęta (szosę), nic się nie urwało, jeździ spoko. Nie robię tego przeglądu zerowego. Pewnie i tak by nie uznali jakiejś gwarancyjnej szkody bo by mówili żem się wypierdolił i dlatego.
Dodano po 2 minutach 53 strzałach znikąd:
poza tym i tak by szczelali z dupy, paaanie a czemu hamulce inne som? paaanie a czemu już 10 dyntek innych jest? paaanieeee czemu już inne łopony?
Dodano po 2 minutach 53 strzałach znikąd:
poza tym i tak by szczelali z dupy, paaanie a czemu hamulce inne som? paaanie a czemu już 10 dyntek innych jest? paaanieeee czemu już inne łopony?
Dedalo.pl figuruje na stronie 7anna jak jeden ze sklepów sprzedający Rondo. Zatem nabyłeś u autoryzowanego przedstawiciela. CR należy do Dedalo.
Co do montażu to nie wiem, ale tu byś się już musiał dowiedzieć w 7anna jak do tego podchodzą. W Gdyni masz Velomanię, która jest partnerem 7anna, a w Gdańsku Żuchlińskiego. Może się z nimi ugadaj na montaż. Nie powinno to być jakoś kosmicznie drogie, zwłaszcza, że nie będą montowali roweru od podstaw. Pewnie też będziesz mógł w jednym z tych sklepów zrobić przegląd zerowy. Zresztą nawet jakbyś miał wyskoczyć jeszcze z kilku stówek to MZ warto za cenę spokoju przy ewentualnej reklamacji.
Pewnie niczego więcej niż rury sterowej nie będziesz miał z karbonu, ale gdzie zaczyna się karbon, tam zaczyna się też klucz dynamometryczny. To nie jest tak, że jak za mocno dokręcisz to pęknie od razu, ale po jakimś czasie może zacząć pękać. Choć jak naprawdę za mocno dokręcisz to tak będzie.
I 50 km, to stanowczo za mało na przegląd zerowy, tak 200-400 km, chyba, że jakieś fakapy wyjdą od startu. Ja pierwszym gruzem przejechałem 1000 km, wymieniając po drodze sztycę, na taką bez offsetu i mostek na krótszy jak zajechałem na przegląd. Drugiego gruza składałem sam i sam sobie przegląd robiłem.