Ligo nie ma piesa, nawet kota nie ma.wpk pisze:A Ligo ma groupiesa.
A ta Wigołąbka to gdzie teraz będzie płynąć? Bo jak do Morza Czerwonego to dobrze, zamiast latać samolotem, będzie można kajak wynająć.
Ligo nie ma piesa, nawet kota nie ma.wpk pisze:A Ligo ma groupiesa.
Czy mam rozumieć, że czas likwidować tutejsze konto i wyrzucić Nexa do zsypu?wpk pisze:Sony, Psioniczni - zło zło złem pogania.
+ 1rbit9n pisze:jesteś pan zbiorem molekuł.
bo to bardzo, bardzo dobry film był i kopalnia cytatów.Owain pisze:+ 1rbit9n pisze:jesteś pan zbiorem molekuł.
Chodzi o cytat, nie o kontekst
Jasne. Kajak Krzysztof. I Ewa-Jahwe za nadrzem, znaczy za nadrzeką, kajakiem dopłynięta.Ligo pisze:Ligo nie ma piesa, nawet kota nie ma.wpk pisze:A Ligo ma groupiesa.
A ta Wigołąbka to gdzie teraz będzie płynąć? Bo jak do Morza Czerwonego to dobrze, zamiast latać samolotem, będzie można kajak wynająć.
Nie. Do ZASPu.Tom4sz pisze:Czy mam rozumieć, że czas likwidować tutejsze konto i wyrzucić Nexa do zsypu?wpk pisze:Sony, Psioniczni - zło zło złem pogania.
Chyba za małą cyfrą ostrzegnięć Cię ozdobiłem.puch24 pisze:Rozumiem, że ten groupie, co nie znosi Sony, to ja - bo nie przepadam...
Methka, Ty masz jakąś sprawę z tym Jezusem. Bo Jezus - to brzmi dumnie.Methanoia pisze:By the way, wszystkie religie są fałszywe.
Katolicyzm także więc nie ma się o co sprzeczać.
Prawdą jest Jezus, a jego Syn człowieczy Jezus Chrystus nie przyniósł tutaj żadnej religii.
Ludzkie pragnienia, władza ciała nad człowiekiem spowodowała, że na przestrzeni zaledwie 200-tu lat ludzie kompletnie zdeformowali nauczanie Jezusa Chrystusa.
To co mamy obecnie za religie na świecie jest w każdym przypadku konsekwencją pragnień: władzy, wyjątkowości, narzucenia innym jakiegoś dobra.
Wyrwanie się z niewoli ciała to codzienne zmaganie, codzienna nieustanna walka o to aby spotkać się ze swoją istotą w Jezusie.
Spróbujcie odrzucić wszystkie pragnienia, nie tylko te, które uważacie za złe ale także te, które dają wam siłę napędową czyli te, które uważacie za dobre.
Wszystkie pragnienia na wyjściu dają zło.
Wszystkie pragnienia potrzebują ofiary.
Nie, żebym się znał, ale że Jezus był synem Jezusa?Methanoia pisze: Prawdą jest Jezus, a jego Syn człowieczy Jezus Chrystus nie przyniósł tutaj żadnej religii.
nikt nie zadziera z Jezusem.Tom4sz pisze:Nie, żebym się znał, ale że Jezus był synem Jezusa?Methanoia pisze: Prawdą jest Jezus, a jego Syn człowieczy Jezus Chrystus nie przyniósł tutaj żadnej religii.
To nie jest syn, to jest Syn człowieczy, który jest zwierciadlanym odbiciem Ojca.Tom4sz pisze:Nie, żebym się znał, ale że Jezus był synem Jezusa?Methanoia pisze: Prawdą jest Jezus, a jego Syn człowieczy Jezus Chrystus nie przyniósł tutaj żadnej religii.