Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Ligo

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: Ligo »

wpk pisze:Minęło sześć strzałów znikąd... Nikoniarze na FB zaczęli wciskać sobie do dup obiektywy.
Nie mam dostępu, więc może namalujesz pokrótce sytuację? :mrgreen:
d90

Post autor: d90 »

Ligo pisze:
wpk pisze:Minęło sześć strzałów znikąd... Nikoniarze na FB zaczęli wciskać sobie do dup obiektywy.
Nie mam dostępu, więc może namalujesz pokrótce sytuację? :mrgreen:
Zrzut ekranu ?
Hehe
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Zosiek, fajne to!

Kuzynka Edyta każe dopisać, że świetne!
puch24

Post autor: puch24 »

Zosiek,
Nie mam pojęcia, co to jest ani jak zrobione, ale bardzo mi się podoba. Na ścianę z tym! :-D

Faktycznie, jakaś zaraza trafiła Nikoniarzy także na Mordoksiążce. Jeden narzeka na to, że atmosfera w grupie się popsuła, drugiemu ktoś coś pokleił tak, że pokrywki nie mógł zdjąć z obiektywu (naprawdę nie do końca rozumiem, o co poszło), ale "dyskusja" zeszła na wpychanie obiektywów jeden drugiemu w dupę. Nie wiem, czy chodziło o kolonoskopię, przypuszczam, że nie. Nie chodziło chyba także o związane z tym uczucia przyjemności, przechodzące w ekstazę.
Naprawdę nie wiem, o co im tam biega. Chyba wszyscy się sfrustrowali... ("Gdzie, gdzie?").
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

A u mnie dziś psioniczne wydarzenie. Szlag trafił dekoder tv sat oraz amplituner Yamahy. Zastanawiam się, czy zbieg okoliczności, ta burza słoneczna, czy fakt, że jak żona wczoraj lapka podłączała do gniazdka koło łóżka, to wywaliło korki, ale te na klatce, czyli grubo. Dziwne, bo dekoder w innym pokoju, na innym obwodzie, wyłączony był listwą w czasie tego wywalenia korków, a Ampli na dość drogiej listwie przeciwprzepięciowej Legranda. Listwa chodzi, podłączone na tej samej listwie projektor i sub chodzą, a ampli ani dychnie. Ampli trzyletni, no myślałbym że przypadek, ale moja wiedza elektryczna tego nie ogarnia. Ktoś się zna na tym?:)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

Zanim zaczniesz desperować, może po prostu poszły bezpieczniki w tych urządzeniach (przeważnie jednak coś tam mają, choć obecnie często nie jest to wymienne przez użytkownika). Czasem też przy takich przepięciach idzie coś w zasilaczu urządzenia. Zwykle nie jest to trudne w naprawie ani bardzo kosztowne.
tomfoot

Post autor: tomfoot »

Sprawdzałeś bez listwy?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

tomfoot pisze:Sprawdzałeś bez listwy?
Nie bangla:) Z dekoderem sat pikuś, bo wymieniają chyba za darmo, zresztą tv mało co oglądamy. Ale ampli to jakaś korba, bo znaleźć serwis Yamahy rtv to też jakiś sajgon:) Ale nic to, co będzie to będzie, ja się raczej zastanawiam jak to możliwe, skoro listwa była wyłączona, nawet przed listwą cały obwód mam na takim włączniku. A ten legrand to nawet przed pierunem miał chronić. Zaczynam podejrzewać Nikoniarzy... ;) :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
tomfoot

Post autor: tomfoot »

Właśnie. Tak teraz się zastanawiam, bo czy to nie było tak, ze jak szanowna Małżonka włączyła tego laptopa i korki poszły sru, to czy jednocześnie nie był ten moment, gdy nikoniarzom zaczęło się dziać źle? Sprawdź ten ciąg przyczynowo skutkowy raz jeszcze!
Co do listwy. Też mam taka hiper super przy każdym sprzęcie i to z wietrzystą gwarancją. Juz dwa razy mi wymieniali ta listwę (nie sprzęt na szczęście).
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Puch24 dobrze mówi, sprawdź bezpieczniki w wzmacniaczu. Z tyłu odkręcany kapsel lub mała szufladka.
ODPOWIEDZ