Sława i chwała naszego forum na forach ościennych ;)

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Sława i chwała naszego forum na forach ościennych ;)

Post autor: Owain »

Methanoia pisze:To przerażające widzieć jak zachowujecie się kiedy napędza was strach i bezradność.
To przerażające, jak forum może wpłynąć na życie człowieka. Dziś śniła mi się Methanoia. Że gdzieś tam ją odwiedziłem, że wpk kazał mi zrobić jej zdjęcie koniecznie, a ja nagle nie miałem czym. Czekałem w jej pokoju, bo w sumie ktoś mnie tam wpuścił i patrzyłem na jakąś płytę (z muzyką), co ją miała mi pożyczyć. Nagle wpadła osoba, jak się zorientowałem Methanoia, i mocno mnie przytuliła. Ale to nie było jakieś takie z ochotą, bo podobno obiecała wpk przez telefon, że mnie przytuli. Methanoia okazała się być dziewczyną nieokreślonego wieku, około 30 -35 lat, o bardzo mizernym wzroście, ok. 155 cm, grubych okularach i jakby pewnym stopniu niepełnosprawności. Coś tam pogadaliśmy, chyba zaczęła się wymądrzać i gadać jakieś swoje prawdy objawione... i nagle się przestawiło i zacząłem śnić o jakiś arabach na plaży.

Tak że muszę ograniczyć forum.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Paranoia.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Methanoia pisze:To przerażające widzieć jak zachowujecie się kiedy napędza was strach i bezradność.
Aha, pozwolę się nie zgodzić z Tobą. Nikt tu się nie boi, ani nie jest bezradny. Właśnie jest jak najbardziej "radny". Takie rzeczy jak mi jakiś urzędas robi problem, jakiś burak parkuje przeszkadzając, ktoś próbuje upierdolić życie w pracy, próbować oszukać w banku czy wychujać na odszkodowaniu u ubezpieczyciela, nie przejmuję się zanadto, tylko podejmuję adekwatne kroki, głównie prawne. Oczywiście wówczas, gdy opłaca się skórka za wyprawkę. Napisałem w życiu sporo pozwów, choć w sumie zajmuję się czymś innym, znam i mam przetarte szlaki proceduralne. Dla mnie to pierdnięcie. Śmiejemy się z żoną z idioty, ale to nie znaczy, że jakiś kretyn może sobie pisać, że żona mi się puszcza a Puch lubi młodych chłopców. Nawet nie wiecie, jak się dobrze zna z prokuratorem, jakie to łatwe. Namiar na wpisy, namiar na Fomag, szybka piłka z IP i w trzy dni później Policja namierza komputer, później sprawa już się sama toczy, potem pozwik cywilnoprawny na jakąś nie za wysoką kwotę (np. 5 tys. zł). Zawsze można przekazać na schronisko dla psów. Ale oczywiście nie ganiam z każdą duperelą do sądu, więc napisałem o tych 24 godzinach, bo jak Cz4rnuch napisał, każdy mógł się ojeść szaleju na weekendzie, może go żona zostawiła, opił się, poobrażał wszystkich wokoło a teraz siedzi i płacze, patrząc z sentymentem na parapet okna, czy by sobie na niego nie wyjść.
Dlatego bez spinki, bez ciśnienia, ale trzeba reagować i na takie gówno i na blokowanie wyjazdu z garażu czy np. pomniejszanie należnej sumy ubezpieczenia, bo Ci kurwa na głowę chamstwo wlezie :) Tak, że Moja Droga Methanoio, to nie strach i bezradność, ale pewność siebie i zaradność :)
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Owain pisze:Dziś śniła mi się Methanoia. (ciach)

Tak że muszę ograniczyć forum.
W snach treść jest tylko pretekstem do ukazania jakiegoś stanu emocjonalnego.
Ważne jest to co czułeś i jak możesz odnieść to do rzeczywistości spoza snu.

Śniły Ci się bezradność i poczucie zagubienia.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A ja bym nieco zmodyfikował słowa Leny: strach przed bezradnością.
Metka, mam rację czy nie?
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Przecież wiesz...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

No właśnie nie wiem, bo mnie się nie śniłaś.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Boję się nieoczekiwanych, trudnych w leczeniu chorób, błędów lekarskich i bezradności wobec poddania się nienauczonym łapiduchom. Boję się też o mojego mentalnego Adama, czyli moją żonę, aby jej się nic nie stało. Ale trolli internetowych z pewnością się nie boję :D
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A nie boisz się Virginii Woolf?
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

a propos, styl mi przypomina jednego gościa, który na AT miał ksywę "buraczany", a na korasie "mielony". na AT wrzucał fotki podpisane... albo nie, jeszcze skrina zrobi.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
ODPOWIEDZ