Właśnie obejrzał-żem/polecam
- vid3
- Kontakt:
Re: Właśnie oglądałem/polecam
Właśnie obejrzałem ... dwa filmy na NF.
Air i Bottom of the World.
Czy polecam, nie wiem.
Jak ktoś lubi mroczne klimaty, to tak.
Ale nie musi się spodobać.
Pierwszy "Air" jest nieco SF o bliskim końcu świata.
Ale nie jakieś tam zombi i inne pierdoły.
Drugi, trudno opisać. Jak dla minie to wizja schizofrenika albo dobrze naćpanego.
Dają trochę do myślenia.
A, w filmie Air lokowano produkt marki SONY.
Air i Bottom of the World.
Czy polecam, nie wiem.
Jak ktoś lubi mroczne klimaty, to tak.
Ale nie musi się spodobać.
Pierwszy "Air" jest nieco SF o bliskim końcu świata.
Ale nie jakieś tam zombi i inne pierdoły.
Drugi, trudno opisać. Jak dla minie to wizja schizofrenika albo dobrze naćpanego.
Dają trochę do myślenia.
A, w filmie Air lokowano produkt marki SONY.
- Owain
- Nasz Czelnik
U nas ostatnio zaspokajanie mojej potrzeby na kino noir:
Touch of Evil, Dark Passage oraz Sorry, Wrong Number. Dwa ostatnie na pewno kiedyś dawno widziałem, niestety scenariuszowo leżą wszystkie, aktorsko najlepszy oczywiście Dark Passage. Ale klimacik jest
Wczoraj wreszcie przyzwoite kino SF, choć to raczej kino socjologiczno-dystopijne. Świetny, acz krótko Willem Dafoe i zjawiskowa i zmultiplikowana Noomi Rapace (kiedyś mnie odrzucała, teraz co raz bardziej pociąga) czyli What Happened to Monday aka Seven Sisters.
Touch of Evil, Dark Passage oraz Sorry, Wrong Number. Dwa ostatnie na pewno kiedyś dawno widziałem, niestety scenariuszowo leżą wszystkie, aktorsko najlepszy oczywiście Dark Passage. Ale klimacik jest

Wczoraj wreszcie przyzwoite kino SF, choć to raczej kino socjologiczno-dystopijne. Świetny, acz krótko Willem Dafoe i zjawiskowa i zmultiplikowana Noomi Rapace (kiedyś mnie odrzucała, teraz co raz bardziej pociąga) czyli What Happened to Monday aka Seven Sisters.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Trzeci sezon Narcos, szkoda że tak krótkie odcinki.
A może ktoś poleci jakąś dobrą animację? Coś w stylu Persepolis, Walca z Baszirem czy Grobowca świetlików? Nie chodzi mi o tematykę, bardziej o kaliber.
Twórca "Walca z Baszirem" wg Lema.
Twórca "Boyhooda" wg Dicka.
Tego samego twórcy. Nie oglądałem.
Kolejna dobra.
Świetna muzyka.
Jedna z nowszych. Bez dialogów.
Też nowa. Niby dla dzieci, ale nie tylko.
Też podobno dla dzieci.
Dla mnie średnia, ale może Ci podejdzie.
Znam starą wersję aktorską. Nosi tytuł "Кин-дза-дза!". Bardzo dobra. Animowanej nie oglądałem.
Też podobno dobry. Nie oglądałem.
A ta to właściwie do szortów powinna być.
I ta też.
Podobno ostra i hip hopowa. Nie oglądałem.
Tej także nie oglądałem.
Wes Anderson robi zakręcone filmy. Jak na przykład "Grand Budapest Hotel". Zrobił też animację. Niestety, nie oglądałem.
Polska animacja dokumentalna oparta na faktach. Mocna rzecz.
Czarny humor po francusku.
I tego samego twórcy oparty na scenariuszu Jacquesa Tati. Niestety, też nie oglądałem.
Na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

Oj, chyba będzie z czego wybierać. Oglądałem tylko "Przez ciemne zwierciadło", "Trio z..." i "9". Reszta przede mną.
To już będzie z trzeci tydzień od zobaczenia the Square, wciąż żal mi tych czterdziestu złotych wydanych na bilety. A żona to co najmniej do końca roku będzie mi wypominać! 

Szukam całości.
To znaczy całego serialu.
Nagrywałam lat temu wiele z C+ ale zginęły mi kasety VHS, kurcze najgorsze, że nadawali to w Prologic i odgłosy walk podwodnych po prostu wtłaczały w fotel a nagrywałam na magnetowidzie stereo i jakość była niezła.
Blue Submarine No.6
To znaczy całego serialu.
Nagrywałam lat temu wiele z C+ ale zginęły mi kasety VHS, kurcze najgorsze, że nadawali to w Prologic i odgłosy walk podwodnych po prostu wtłaczały w fotel a nagrywałam na magnetowidzie stereo i jakość była niezła.
Blue Submarine No.6
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Grubo. Niezły sprzęt mieć musiałaś...
Czyżby Hitachi VT-P60?
Czyżby Hitachi VT-P60?