Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Toż o tym piszę! Piąteczkę z D5XXX chciałem, niczego innego! 

- vid3
- Kontakt:
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ano mam...
Ciorny płakał jak sprzedawałmadebyzosiek pisze: ↑04 paź 2017, 21:34 Czarny jak to sprzedałeś Sigmę...? Przecież ja ją miałem kupić... Smuteczek...![]()

Generalnie rzecz biorąc, tak bardzo nie lubiłem D5100, że bałbym się, że wraz z tą piątką przeszłaby z niego zaraza na to, na co bym tę piątkę przyczepił.
Oczywiście D3xxx to jeszcze większy syf. Od strony użytkowej, bo jakość obrazu chyba nie odbiega tak bardzo od tych lepszych.
Oczywiście D3xxx to jeszcze większy syf. Od strony użytkowej, bo jakość obrazu chyba nie odbiega tak bardzo od tych lepszych.
Poczekałbym i do lutego, ale na alle jak się juz powiedziało "A" to trzeba się wywiązać. A kaska się przyda, bo tam gdzie się wybieram trza szastać pieniondzami i zadawać szyku.
- vid3
- Kontakt:
Co do FE 24-240 to zastanawiałem się, czy tylko moja jest do dupy,
ale kiedyś przeczytałem na żółtym twój wpis i mi przeszło.
Te typy tak mają.
Ale ... kiedyś podłączyłem to do A6000.
Gdyby nie to, że to jak połączenie malucha z przyczepą od Jelcza to było OK.
ale kiedyś przeczytałem na żółtym twój wpis i mi przeszło.
Te typy tak mają.
Ale ... kiedyś podłączyłem to do A6000.
Gdyby nie to, że to jak połączenie malucha z przyczepą od Jelcza to było OK.
- Owain
- Nasz Czelnik
Aaa... zastanawiam się, czy brać FE 85 1.8 Chciałem go kupić przed koncertem Cave'a w Pradze 26 października, nie to aby na koncercie robić, bo ani nie wpuszczą ani mi się nie chce pchać pod scenę, ale ogólnie ze 4 dni w Pradze zostaniemy. No i myślałem, że 85 to taka ogniskowa zdatna, bo i dystorsji już nie ma i portreta można szczelić i szczegół jaki... Ale tak myślę, po co mnie to? Po co mnie to, jak portreta mogę szczelić najlepszego cv 40.1.4?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Pożyczymy Ci z videm zoomy - jeden zapniesz do FF, drugi do cropa i nikt Ci nie podskoczy. 

Owiś, serio:
Moimi ulubionymi ogniskowymi na błonie były 35 i 85. 85 do wyłuskiwania detalu z większej nieco odległości. 50 w ogóle przestałem używać, bo wydawała mi się nijaka.
Moimi ulubionymi ogniskowymi na błonie były 35 i 85. 85 do wyłuskiwania detalu z większej nieco odległości. 50 w ogóle przestałem używać, bo wydawała mi się nijaka.