Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: Stream of consciousness

Post autor: nordenvind »

cz4rnuch pisze: 06 paź 2017, 08:50 PS Ja być ze wsi i nie wiedzieć gdzie leży Zegarkowo. Może jak wytrzeźwieję.
He he, niedawno czytałem jakiś artykuł o Gdyni lat 60-70tych i tam wspomniano właśnie o Zegarkowie (Orłowo), dzielnicy
przemytników zegarków.Taka ilość alko to też kontrabanda :)
Lubię Gdynię, mój stryj mieszkał tam 40 lat na osiedlu Działki Leśne, nieopodal Dworca Głównego.
Jego lokum było naturalnym miejscem wakacyjnych wypadów.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

nordenvind pisze: 06 paź 2017, 13:16...Lubię Gdynię, mój stryj mieszkał tam 40 lat na osiedlu Działki Leśne, nieopodal Dworca Głównego...
Dworce Główne to mi z ręki jedzą. Pozdrów (byłego?) sąsiada.

PS Nie chce kto kupić statywu z wyngla(w detalu - 1 sztuka)? Prawie nówka.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

A dobrze się pali? Czy nie zakamieniony aby? Z kopalni "Wujek" czy "Stryjek"? I po ile tona?
Bo zima idzie, a ja jeszcze opału nie zakupiłem, więc byłbym poniekąd zainteresowany.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Sąsiad sprzedał mieszkanie w Gdyni i wrócił na starość w rodzinne strony.
cz4rnuch

"W Armenii Armenianie, w Finlandii Fińczycy, w Chinach Chinowie, w Polsce Polanie, w Indiach Indianie" a na Wyspach Świętego Tomasza i Książęcej?

Co do węgla to mam tylko 1,56 kg. Nie wiem jak się pali, ale dość łatwo to zarysować.
samek

Post autor: samek »

cz4rnuch pisze: 06 paź 2017, 13:51 Co do węgla to mam tylko 1,56 kg. Nie wiem jak się pali...
Nie JAK tylko ILE.
Około 1,5 minuty.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Bambo:

Nie wiem - przecież napisałem, żem nieuk! :(

A Ty nie napisałeś, co za marka i model tego węgla.
cz4rnuch

Nazwa skrótowa to Giottos Pro Series 8383 Carbon Fiber YTL Silk Road. Gdyby ktoś był na serio zainteresowany to proszę dać znać, podrzucę fotki.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A tak w ogóle czemu chcesz przedać?
cz4rnuch

Używam go średnio raz na dwa lata, zazwyczaj gdy sobie robię fotkę do dowodu lub jakiegoś innego paszportu więc w sumie wczoraj uznałem, że średnio jest mi potrzebny. W razie czego mam w sumie drugi. A główna przyczyna to taka, że serio ostatnio toniemy w gratach i postanowiłem, że połowę rzeczy musimy sprzedać albo gdzieś wywieźć, bo już mnie to zaczyna denerwować. Za każdym razem gdy otwieram szafę przysypuje mnie sterta butów i torebek, z szafek spadają książki typu jak żyć, których nigdy nie przeczytałem i nie przeczytam, po ziemi walają się ubrania, notesy a ostatnio flaszki, obrazy i inne chujostwa.

PS Z drugiej strony, może mi się wydawało, ale chyba właśnie wyszeptał, że mnie lubi i bym go nie sprzedawał i że na pewno mi się jeszcze nie raz przyda.
ODPOWIEDZ