Nie trzeba, kazdy odcinek jest o czym innym.cz4rnuch pisze:Właśnie zauważyłem, że jest na Netflisiu. Nie wiem jak to się stało, ale w ogóle nie kojarzę tego serialu. Czyli piszeta, że warto? To trzeba oglądać jakoś chronologicznie?
Top 10 - seriale
-
namoamo
Re: Top 10 - seriale
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Właśnie jesteśmy po 4 serii Lustra... Niech ich, ryje beret.
-
gavin
łoooo, trza oblookać
-
namoamo
4 seria równie nierówna
jak poprzednie.
Trzy odcinki spoko, a trzy straszne kupy. Odetchnąłem z ulga, gdy po szóstym juz sie skonczył ten sezon.
Trzy odcinki spoko, a trzy straszne kupy. Odetchnąłem z ulga, gdy po szóstym juz sie skonczył ten sezon.
- Owain
- Nasz Czelnik
Tak na fali obśmiewania pewnego polskiego serialu "Korona królów" to mi się nasunęło, że wcale a to wcale nie trzeba mieć niewiadomo jakiego budżetu by nakręcić fajny serial historyczny. Moim zdaniem, ukochany przeze mnie polski serial "Crimen" z 1998 r. bije na głowę nie tylko takie gówna jak Wiedźmin pana Brodzkiego czy ową Koronę, ale też wiele współczesnych i byłych seriali zachodnich i ameryckich, może ustępując jedynie miejsca Robinowi z Sherwood (ale tylko z Praedem, rzecz jasna, bo Connery ssał
).
Zaoglądywałem się Crimenem końcem lat 90tych, bo kolega miał na vhs'ie i pamiętam nie tylko świetną grę aktorską (ale też w serialu zagrała czołówka polskich aktorów), ale i fantastyczny nienadęty scenariusz, intrygę trzymającą w napięciu, wielowątkowość akcji i złożoność bohaterów a także pewien spójny, pachnący momentami surrealizmem, mistycyzmem czy nawet lekkim fantasy (ale bez smoków
). No i na nie-sa-mo-wi-tej muzyce p. Satanowskiego kończąc. Chętnie wykopałbym gdzieś ten serial ale boję się czy wytrzyma próbę czasu jego jakość techniczna, bo udźwiękowienie było spartolone już na etapie produkcji (jak to w polskich filmach), zaś kopie też mogą być mocno zdarte.
Takoż nie trzeba wielkiej kasy, a pomysł, scenariusz, poczucie smaku, estetyki, umiejętność gdy aktorskiej i nie silenie się na wydumane wzorce.
Zaoglądywałem się Crimenem końcem lat 90tych, bo kolega miał na vhs'ie i pamiętam nie tylko świetną grę aktorską (ale też w serialu zagrała czołówka polskich aktorów), ale i fantastyczny nienadęty scenariusz, intrygę trzymającą w napięciu, wielowątkowość akcji i złożoność bohaterów a także pewien spójny, pachnący momentami surrealizmem, mistycyzmem czy nawet lekkim fantasy (ale bez smoków
Takoż nie trzeba wielkiej kasy, a pomysł, scenariusz, poczucie smaku, estetyki, umiejętność gdy aktorskiej i nie silenie się na wydumane wzorce.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
-
samek
Ja tam byłem fanem 'Czarnych chmur'.
- vid3
- Kontakt:
Napiszcie coś, czy warto poświęcić czas na oglądanie tej nowej produkcji.
O Koronę mi chodzi.
Nie wiem dlaczego, ale osobiście nie ciągnie mnie do filmów przereklamowanych.
Tym bardziej robionych na siłę.
O Koronę mi chodzi.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Szydera na FB rośnie z odcinka na odcinek - odwrotnie proporcjonalnie do rankingu na Filmwebie.
-
namoamo
W Wiadomościach podali, że:vid3 pisze: 04 sty 2018, 19:57 Napiszcie coś, czy warto poświęcić czas na oglądanie tej nowej produkcji.
O Koronę mi chodzi.
"Korona Królów nie spodobała się przedstawicielom elit, którzy nie szczędzą cierpkich słów. Co ciekawe, ci, którzy dzisiaj krytykują serial, milczeli, kiedy w telewizji publicznej promowano antypolską narrację historyczną."
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jeden z mojej ekipy opowiadał dziś, że "litewska księżniczka wchodziła nago do wody... z tym, że w stringach".