Właśnie obejrzał-żem/polecam
Re: Właśnie oglądałem/polecam
A jeszcze się można czepić, że nie ma Niemców tylko wróg. Tylko po co? Puch ma rację. To nie jest dokument. To jest kino artystyczne. Strach jednostki. Człowiek i wojna. W dzisiejszym kinie wszystko musi być tak realistyczne, że przesłanie nie ma najmniejszego znaczenia. Ważne są efekty wizualne. Jak w filmowych komiksach. Popkorn ma być duży, biały, słony i tłusty. Ale czy zaspokoi głód?
A przesłanie filmu jest bardzo na czasie. Nawet bez tego trzeciego komina.
Dodano po 10 minutach 16 sekundach:
A tu masz Wojtku scenę z filmu "Pokuta", która może zaspokoi Twój głód realizmu. Scena kręcona jednym ujęciem. Trzy razy ją kręcili, a ostatnie ujęcie weszło do filmu. Oczywiście, w tym filmie również są błędy. A TU można poczytać o tej imponującej scenie.
A przesłanie filmu jest bardzo na czasie. Nawet bez tego trzeciego komina.
Dodano po 10 minutach 16 sekundach:
A tu masz Wojtku scenę z filmu "Pokuta", która może zaspokoi Twój głód realizmu. Scena kręcona jednym ujęciem. Trzy razy ją kręcili, a ostatnie ujęcie weszło do filmu. Oczywiście, w tym filmie również są błędy. A TU można poczytać o tej imponującej scenie.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Zaśliniłem się a oczy zwilgotniały - to jest kino!
Best of the best!
Heniek, dzięki, chyba muszę nabyć ten film.
Best of the best!
Heniek, dzięki, chyba muszę nabyć ten film.
Cała przyjemność po mojej stronie. Chyba widziałem wczoraj za grosze w Biedronku.
Dodano po 2 godzinach 44 minutach 53 sekundach:
Dodam jeszcze, że Joe Wright jest reżyserem i "Pokuty", i "Czasu mroku".
- vid3
- Kontakt:
Właśnie oglądałem (przypadkiem) wystąpienie Prezydenta RP na temat projektu ustawy.
PAD początkowo wyglądał na zdezorientowanego, kilka razy powtarzał, że nie wie o co chodzi, w czym problem ...
Ale w sumie zgadzam się z konkluzją.
PAD początkowo wyglądał na zdezorientowanego, kilka razy powtarzał, że nie wie o co chodzi, w czym problem ...
Ale w sumie zgadzam się z konkluzją.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Znaczy polecasz?
- vid3
- Kontakt:
Niech będzie ... polecam.
To oczywiście w nawiązaniu do powyższych tytułów.
Rozciągając wypowiedź Prezydenta na produkcje filmowe dotyczące WW2,
możemy się spodziewać, że odpowiedzialnych za całe zamieszanie będzie się przedstawiać jako niemych kosmitów.
(Aby czasem ktoś czegoś z czymś nie skojarzył).
To oczywiście w nawiązaniu do powyższych tytułów.
Rozciągając wypowiedź Prezydenta na produkcje filmowe dotyczące WW2,
możemy się spodziewać, że odpowiedzialnych za całe zamieszanie będzie się przedstawiać jako niemych kosmitów.
(Aby czasem ktoś czegoś z czymś nie skojarzył).
- Owain
- Nasz Czelnik
Czy Martin McDonagh to mentalny następca Braci Cohen? Pytanie kieruję do osobnika neurotycznego... 
Dodano po 2 godzinach 30 minutach 18 sekundach:
Jeszcze smutne info, zmarł Wojciech Wójcik, reżyser serialu Ekstradycja czy innych produkcji polskich, nie wiem czy najwyższych lotów, ale fajnie usiłujących dać naszą wersję hameryckiego kina sensacyjnego. Jakoś nie były to strasznie pretensjonalne dzieła, dawało się oglądać, nawet z zainteresowaniem, czując niejaki suspens. Ja osobiście bardzo miło wspominam dwa filmy: Prywatne śledztwo z Romanem Wilhelmim i Trójkąt bermudzki. Motyw tego ostatniego, nie wiem czy przypadkiem, czy celowo, widziałem w jakimś filmie hamerykańskim, ale nie pamiętam czy wcześniejszym czy późniejszym (ale to już nasz Neurotyczny Gwiazdor przypomni...).
No i był jeszcze "kultowy" Karate po polsku, ale ta kulturowo to chyba już tylko z sentymentu i w pewnych kręgach, bo myszką zaczął waniać bardzo szybko. No i przypomniała mi się postać Edwarda Żentary (Ekstradycja, Karate), który z kolei grał w Siekierezadzie.

Dodano po 2 godzinach 30 minutach 18 sekundach:
Jeszcze smutne info, zmarł Wojciech Wójcik, reżyser serialu Ekstradycja czy innych produkcji polskich, nie wiem czy najwyższych lotów, ale fajnie usiłujących dać naszą wersję hameryckiego kina sensacyjnego. Jakoś nie były to strasznie pretensjonalne dzieła, dawało się oglądać, nawet z zainteresowaniem, czując niejaki suspens. Ja osobiście bardzo miło wspominam dwa filmy: Prywatne śledztwo z Romanem Wilhelmim i Trójkąt bermudzki. Motyw tego ostatniego, nie wiem czy przypadkiem, czy celowo, widziałem w jakimś filmie hamerykańskim, ale nie pamiętam czy wcześniejszym czy późniejszym (ale to już nasz Neurotyczny Gwiazdor przypomni...).
No i był jeszcze "kultowy" Karate po polsku, ale ta kulturowo to chyba już tylko z sentymentu i w pewnych kręgach, bo myszką zaczął waniać bardzo szybko. No i przypomniała mi się postać Edwarda Żentary (Ekstradycja, Karate), który z kolei grał w Siekierezadzie.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
To ten mój przemyski ziomek, a Twój nauczyciel z kursu foto?
Dodano po 3 minutach 27 sekundach:
http://www.filmweb.pl/Nieznajomi.Z.Pociagu
- Owain
- Nasz Czelnik
TeżHerr X pisze: ↑01 lut 2018, 13:57To ten mój przemyski ziomek, a Twój nauczyciel z kursu foto?
Dodano po 3 minutach 27 sekundach:
http://www.filmweb.pl/Nieznajomi.Z.Pociagu

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Heniek! Bohatera Hitchcockiem?