Alkohole i fenole
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Alkohole i fenole
Ba! Wiadomo, że lepiej pchać Fia... Fiuta, czy tam For... Freda.
- rbit9n
- Ribitibi
w sumie jestem poniekąd rozczarowany. bo nigdy nie pchałem ani Fiata ani Forda. chyba że Ładę zliczyć w poczet Fiatów.
w każdym razie, u nas w bloku była familia, która zawsze posiadała ciekawe pojazdy. raz na przykład mieli Renaulta 10, którego palili na bobsleigh, to jest starsi siadali jak pan Boug przykazał, a trzech synów popychali renówkę do spadku drogi, po czym lekko rozpędzali i wskakiwali po kolei do samochodu. górka na Romantycznej była długa, więc zawsze im odpalał gdzieś w połowie.
w każdym razie, u nas w bloku była familia, która zawsze posiadała ciekawe pojazdy. raz na przykład mieli Renaulta 10, którego palili na bobsleigh, to jest starsi siadali jak pan Boug przykazał, a trzech synów popychali renówkę do spadku drogi, po czym lekko rozpędzali i wskakiwali po kolei do samochodu. górka na Romantycznej była długa, więc zawsze im odpalał gdzieś w połowie.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- sorevell
Za to ja wczoraj widziałem, jak odpalali "na zaciąg" Skodę.
Skodę Favorit (biały kruk, Panie) Mercedesem 190.
Skodę Favorit (biały kruk, Panie) Mercedesem 190.
- rbit9n
- Ribitibi
faktycznie, favoritka to obecnie rzadkość. a forman to już w ogóle.
Forda nie pchałem, Fiuta się zdarzało. 125p, 126p... Ale Punto, CC, SC, Uno, Pandy nie pchałem nigdy. Nie było potrzeby.
Natomiast, owszem, pchałem autobus. Sanosa. Na Drodze Oswalda Balzera, gdzieś pomiędzy Palenicą Białczańską a Łysą Polaną. Kierowca rzekł: "POpchnijcie, MOże ZApali!". No to pchliśmy. Nie ZApalił, ale przynajmniej rozpędem stoczył się do Łysej (wskakiwaliśmy w biegu), gdzie było więcej opcji.
Natomiast, owszem, pchałem autobus. Sanosa. Na Drodze Oswalda Balzera, gdzieś pomiędzy Palenicą Białczańską a Łysą Polaną. Kierowca rzekł: "POpchnijcie, MOże ZApali!". No to pchliśmy. Nie ZApalił, ale przynajmniej rozpędem stoczył się do Łysej (wskakiwaliśmy w biegu), gdzie było więcej opcji.
Życie na krawędzi 

Freda to się marszczy, a nie pcha...

Dodano po 7 minutach 22 sekundach:
U mnie w rodzinie funkcjonowało takie powiedzonko:
"nie rób (czegoś), bo twoje dzieci będą miały głupiego ojca", albo "bo twoje dzieci będą tramwaj pchały".
No więc co prawda nie tramwaj, ale autobus pchałem...

- rbit9n
- Ribitibi
o, to myśmy pchali Autosana H12 relacji Piwniczna - Prešov, ale nie żeby zapalił, tylko żeby go wydostać z zaspy.puch24 pisze:Forda nie pchałem, Fiuta się zdarzało. 125p, 126p... Ale Punto, CC, SC, Uno, Pandy nie pchałem nigdy. Nie było potrzeby.
Ho, ho, zapytek!
A kto pamięta, kiedy ostatnio widział 1000 Małych Błędów jadące?
A kto pamięta, kiedy ostatnio widział 1000 Małych Błędów jadące?