Właśnie obejrzał-żem/polecam

o kulturze i sztuce innej niż fotograficzna
ODPOWIEDZ
Herr X

Re: Właśnie oglądałem/polecam

Post autor: Herr X »

Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

A ja sobie powtarzam filmik "ile waży koń trojański". Strasznie peerelowo "sentymenalny" dla mnie :) Genialna rola Więckiewicza, ubaw po pachy, choć dla Was Ahtystów, to żaden Aht ;)

ps. Serce mi sie kraje przy scenach z p. Danutą Szaflarską, bo taka podobna do mojej Babci :)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Herr X

samek

Post autor: samek »

Herr X pisze: 06 lip 2018, 18:42
Właśnie oglądałeś i polecasz?
Herr X

samek pisze: 06 lip 2018, 19:05 Właśnie oglądałeś i polecasz?
W zasadzie tak. To znaczy, oglądałem tydzień temu, ale jeśli daję tu zwiastun, tzn. że polecam.

Dodano po 2 minutach 26 strzałach znikąd:
A wczoraj oglądałem taki horror/nie horror. Na kolana nie rzuca [jak większość horrorów], ale ciekawy.

samek

Post autor: samek »

Herr X pisze: 07 lip 2018, 09:36 ...W zasadzie tak. To znaczy, oglądałem tydzień temu, ale jeśli daję tu zwiastun, tzn. że polecam.
Dzięki. Skapcaniałem ostatnio. Chce mi się nic i trochę nie pamiętam kiedy w kinie byliśmy.
Mieliśmy ostatnio iść na „Śmierć Stalina”, ale wybraliśmy festiwal muzyczny w Czechach.
I tak mija. I filmy mijają.
Herr X

samek pisze: 07 lip 2018, 10:12
Herr X pisze: 07 lip 2018, 09:36 ...W zasadzie tak. To znaczy, oglądałem tydzień temu, ale jeśli daję tu zwiastun, tzn. że polecam.
Dzięki. Skapcaniałem ostatnio. Chce mi się nic i trochę nie pamiętam kiedy w kinie byliśmy.
Mieliśmy ostatnio iść na „Śmierć Stalina”, ale wybraliśmy festiwal muzyczny w Czechach.
I tak mija. I filmy mijają.
"Śmierć Stalina" w porządku. Choć komedią, nawet czarną, bym go nie nazwał, a tak go reklamowali.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

ja bym tego nie nazwał komedią.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Co jakiś czas szukam na Allegro filmów, które kiedyś widziałem i które chciałbym mieć. I natrafiłem na czyjąś wyprzedaż. Zamówiłem kilkanaście, pani dosłała listę z której wybrałem dalsze kilkanaście - w rezultacie przyjechało spore pudło, niektóre pozycje nawet nie rozfoliowane. Drogo nie było, ale tanio też nie, jednak bardzo warto, bo niektóre pozycje naprawdę trudno dostępne.

Zaczęliśmy od lumetowskich "Straconych lat" (https://www.filmweb.pl/film/Stracone+lata-1988-32247), jedynego spośród tych kupionych, którego kompletnie nie znałem. Film dobry, a w nim świetny i nieodżałowany River Phoenix.

Potem "Kwaidan" Kobayashiego (https://www.filmweb.pl/film/Kwaidan%2C+ ... 1964-34663), który widziałem w kieleckim DKFie jeszcze w czasie studiów. Wrażenie, jakie wtedy odniosłem, tylko się odświeżyło - to jest, proszę Towarzystwa, arcydzieło - trzygodzinna, pastelowa uczta dla oczu, uszy też miały czym się cieszyć, a klimat...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Jakoś zawsze obok, ale dopiero dziś. Bardzo polecamy:

https://www.filmweb.pl/film/Wszystko+je ... 005-119831
Sowy nie są tym, czym się wydają...
ODPOWIEDZ