Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Tom4sz

Re: Stream of consciousness

Post autor: Tom4sz »

Owain pisze:
Tom4sz pisze:Ale to znaczy, że 28/2 działa. Dobrze, bo już chciałem do śmietnika go cisnąć, razem z dekielkami, osłoną i pudełkiem.
Leo! Why! ;)
For money!

W ogóle to sprawiłbym sobie jakąś puszkę, tylko nie wiem, czego chcę. A wszystkiego mieć nie można/nie warto. :?
puch24

Post autor: puch24 »

Kup Zenita. Potem już każda inna będzie Ci się podobać.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Bardzo lubię pola kukurydzy. Jest niesamowita. Szczególnie, gdy wyschnięta szeleści na wietrze jak dżungla chochołów, a nikogo nie ma w pobliżu...

Obrazek
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Ha! Wpk to dopiero Dziecko Kukurydzy! I niebo ma atramentowe i kukurydzę nie zerżniętą...
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Tom4sz

Post autor: Tom4sz »

puch24 pisze:Kup Zenita. Potem już każda inna będzie Ci się podobać.
Zenita już miałem. Najpierw E, a potem 12XP. Po nieudanej próbie przerobienia tego ostatniego na aparat do robienia panoram pozostał mi tylko Helios 44M-4. Teraz mam NEXa i w sumie jestem zadowolony. Znajdę jakiś zacny obiektyw(albo osiem) i będzie OK.
samek

Post autor: samek »

Tom4sz pisze:...Znajdę jakiś zacny obiektyw(albo osiem)...
Nadmiar obiektywów jest przereklamowany. Chylę się ku dwom. Aczkolwiek rozumiem ortodoksję tylko jednego.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Optowałbym za trzema: jeden miałby Jan, drugi Jaś, a trzeci Jasio.
samek

wpk pisze:Optowałbym za trzema: jeden miałby Jan, drugi Jaś, a trzeci Jasio.
Dwa szkła do Nikona. Trzeci jest GR.
puch24

Post autor: puch24 »

Tom4sz pisze:
puch24 pisze:Kup Zenita. Potem już każda inna będzie Ci się podobać.
Zenita już miałem. Najpierw E, a potem 12XP. Po nieudanej próbie przerobienia tego ostatniego na aparat do robienia panoram pozostał mi tylko Helios 44M-4. Teraz mam NEXa i w sumie jestem zadowolony. Znajdę jakiś zacny obiektyw(albo osiem) i będzie OK.
Ja używałem pożyczonego Zenia E z 44-2 i Lydithem Meyera 3,5/30, a potem miałem TTL, którego zamieniłem na 12S w zestawie Fotosnajper. I mam go do tej pory, ale z przyczyn już tylko nostalgicznych, a także dlatego, że sobie dupkę A-M42 w Tairze zamieniłem na A-N i używałem go przez długi czas z Nikonami. Optycznie Tair bije spokojnie różne zoomy 70-300.

Jestem zdania, że nie zna życia kto nie zdjęciował Zeniem. Bardzo często była to walka z materią nieożywioną, czemu dałem wyraz tu: http://forum.psioniczni.pl/viewtopic.php?f=16&t=65
samek

puch24 pisze:...nie zna życia kto nie zdjęciował Zeniem. Bardzo często była to walka z materią nieożywioną...
Na szczęście mnie to ominęło. Moja ścieżka to:
Smiena 8M -> Zorkij 4 -> Praktica PLC3
Zorkę i Prakticę mam do dziś, a Smienę mi ktoś zajumał - nogi bym powyrywał - tylko kurna komu?
ODPOWIEDZ