Właśnie obejrzał-żem/polecam
- poor
- Rich poor
Re: Właśnie oglądałem/polecam
Tanio u was.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
My jesteśmy tanie dranie przecież.
- poor
- Rich poor
i do tego nieslychanie.
Faktycznie. Ale to Blu-Raye. I jest też tam "Rękopis" w niższej cenie. Ja jednak preferuję DVD. A "Rękopis" mam w dwóch wydaniach - polskim i brytyjskim (chyba).wpk pisze: ↑22 lis 2018, 18:36 Heniek, dla porównania dwa najlepsze Hasy po rekonstrukcji:
"Sanatorium" - https://www.dvdmax.pl/sanatorium-pod-kl ... ,art308123
"Rękopis" - https://www.dvdmax.pl/rekopis-znalezion ... ,art308116
Jak sam widzisz, cena tego pierwszego wcale jednak nie powala.
Parę miesięcy temu kupowałem nowy odtwarzacz DVD. Znajomy namawiał mnie właśnie na Blu-Raya, bo niedrogi. Ale jak zobaczyłem, że "Dawno temu w Ameryce" jest w takich "atrakcyjnych" cenach, to jednak zostałem przy DVD.
Dodano po 8 minutach 28 strzałach znikąd:
I w temacie wątku:
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ja po kilku ostatnio rozpaczliwie obejrzanych dvd w rozdzielczości chyba cga położyłem na nim krzyżyk i celuję w br. A najchętniej w br 4K, ale z klasykami w tym jest cieniutko...
Zobaczymy, jak kubrickowe "2001", bo ma jutro przyjechać wraz z powyższymi - właśnie w 4K.
Zobaczymy, jak kubrickowe "2001", bo ma jutro przyjechać wraz z powyższymi - właśnie w 4K.
Rozdzielczość CGA...
Tego już nawet najstarsze dinozaury nie pamiętają!
Muszę to dać na klasówce studentom informatyki...
Tego już nawet najstarsze dinozaury nie pamiętają!

Muszę to dać na klasówce studentom informatyki...

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
O tak! Wraz z bogactwem kolorystyki.
- vid3
- Kontakt:
Ba! Oczywizda! Przez kilka lat wszystkie pierwsze PC-ty z którymi miałem styczność miały Herculesa z bursztynowym monitorem. Innych wtedy w Polsce prawie nie było, bo były za drogie.
Co więcej, mój pierwszy komputer miał kartę Hercules, ale bardzo rzadko spotykany monitor Hercules w kolorze czarno białym! Udawał czarno-białe VGA.
Pamiętam, że długo musiałem oszczędzać, żeby wymienić tego Herculesa na czarno-białe VGA 12". Na kolor wtedy absolutnie nie mogłem sobie pozwolić. Za drogie to było.
Co więcej, mój pierwszy komputer miał kartę Hercules, ale bardzo rzadko spotykany monitor Hercules w kolorze czarno białym! Udawał czarno-białe VGA.
Pamiętam, że długo musiałem oszczędzać, żeby wymienić tego Herculesa na czarno-białe VGA 12". Na kolor wtedy absolutnie nie mogłem sobie pozwolić. Za drogie to było.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jeśli udawał, to raczej EGA.
Pewnie, że pamiętam ambery - trochę ich sprzedałem, choć sam - w 1990 - zacząłem od razu od SVGA.
Ale wracając do jakości niektórych filmów na DVD - istny kryminał. VCD kopiowane żywcem i sprzedawane jako DVD - mnóstwo polskich hochsztaplerskich wydawnictw tak odbiorców narżnęło.
Pewnie, że pamiętam ambery - trochę ich sprzedałem, choć sam - w 1990 - zacząłem od razu od SVGA.
Ale wracając do jakości niektórych filmów na DVD - istny kryminał. VCD kopiowane żywcem i sprzedawane jako DVD - mnóstwo polskich hochsztaplerskich wydawnictw tak odbiorców narżnęło.