Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: puch24 »

Tak mnie zastanowił potencjalny związek jamnika z kiełbasami.
Po angielsku na jajnika mówi się z niemiecka Dachshund, ale jest też popularne określenie "sausage dog". :-)

A przy okazji, dziś w Uci i okolicach była katastrofa drogowa, związana z opadami śniegu*. Dwa razy żałowałem, że nie mam pod ręką rzeczonego jamnika, coby mnie pociąg! ;-)

* Kilkakrotnie blokowały się autostrady A1 i A2 z racji wypadków (TIR w poprzek, itd.). Zatły się tramwaje, na amen. Pługi ktoś sfotografował i wrzucił na fejsa późnym popołudniem, gdy już samochody rozjeździły najbardziej newralgiczny śnieg.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Owain pisze:Fajny masz, czarnuszku, ten nikowski presecik:) Już Cię o niego podpytywałem kiedyś, ale rozumiem, że tajemnica warsztatu artysty:)
Rosół czasem mi się uda albo tosty z patelni, tatara podobno robię niezłego, ale że moje BW jest fajne to chyba pierwszy raz słyszę. Bo po pierwsze nie moje a od NIKa a po drugie na nikoniarzach pisali, że miałkie jakieś i niedorobione.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Kiedyś zwróciłem uwagę na Twego posągowego anioła czy diaboła, pamiętasz? No nie wiem, mi się podoba. Ale wiesz, wydaje mi się, że wszystko zależy też od klimatu zdjęcia i tego, by nie robić wszystkiego na jedno kopyto. Bajdełej, wrzuciłbyś ten posąg i tutaj.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

cz4rnuch pisze:Taki urok dzisiejszej deweloperki. Kumpel też kupił w nowym budownictwie i za każdym razem gdy kichnie słyszy zza ściany: "na zdrowie". A mieszka sam.
tak miałem jak wynajmowałem kwartirę na "czwórce", ale to było OWT-75, także tego.
Owain pisze:Ja sobie chwalę i Piter pewnie też - mamy takie same mieszkania na 7mym piętrze, jeden sąsiad przez ścianę, widok, powietrze, nie jest źle. Znaczy ja mam lepiej, bo nie mam bloku przed sobą ;p
nie najgorzej jest. co prawda jak się wprowadzaliśmy widoki były lepsze, ale i tak nadal jest lepiej niż na Strażackiej.
Owain pisze:Nie no Puch, na tyle ogarniam, umiem nieźle połączyć to i owo, zrobiłem w sumie większość mebli w swoim mieszkaniu i sporo elektryki. Natomiast mieszkałem w wielkiej płycie, post-stalinowskiej cegle, tanim pustaku z lat 90tych i to obecne jest akurat dość spoko.
ja mieszkałem na Sienkiewicza w punktowcu na skrzyżowaniu z Partyzantów. było spoko. tam w bloku obok, ktoś zrobił kawał, rozkręcić rurę z gazem, a dwa ppiętra niżej postawił zapaloną świeczkę. na szczęście świeczka zgasła, a któryś z mieszkańców wyczuł gaz.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Osiedle 1000-lecia to patolka. Moja żona tam się wychowała :D
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

możliwe. na pierwszym bloku, od strony Kochanowskiego, zamontowali pierwszą kamerę monitoringu miejskiego, z tego co pamiętam. albo przynajmniej trzecią.
poza tym mało stamtąd pamiętam. wychodziłem do terkoły o szóstej, wracałem o dwudziestej drugiej czasu środkowoeuropejskiego.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

W Garwolinie, na moim patolo osiedlu zamontowali w tamtym roku. Trochę spokojniej jest, chociaż rzadko bywam, bo cały czas jestem w pracowni.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Dlaczego Owain ma ostrzeżenie, a ja nie?
Chciałem sobie sam udzielić, ale mi napisało "Nie możesz udzielić ostrzeżenia sobie."
Czuję się zdyskryminowany.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

wpk pisze:Dlaczego Owain ma ostrzeżenie, a ja nie?
Chciałem sobie sam udzielić, ale mi napisało "Nie możesz udzielić ostrzeżenia sobie."
Czuję się zdyskryminowany.
Poproś Pucha. On chętnie daje - np. za za dużą winietę :D
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Gówno prawda, bo powinienem mieć już ze czterdzieści.
ODPOWIEDZ