Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
wupsiku żabciu
- wpk
- wpkx
- Posty: 38949
- Rejestracja: 10.2016
- Lokalizacja: Nad Wigołąbką
- Kontakt:
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Tyliczysz na coś?
- sorevell
- Posty: 2582
- Rejestracja: 11.2016
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Yhym. Ja staram się dawać poniżej 1%, ale jak pizza ma być w sobotę na obiad, ciasto robię we czwartek - i do lodówki. Piekarnik w sumie specjalnie kupiłem taki, który grzeje się do 300. Ma też czyszczenie pirolityczne (powyżej 500), ale piec w tej drugiej opcji nie próbowałemrbit9n pisze:dziś dałem 2,59% (15g na 576g mąki), bo to taka szybka akcja wyszła. ciasto robiłem przed 2PM, o 6PM podzieliłem na kulki, pierwsza pizza o 7PM. normalnie to ja piekę na zakwasie, ale tedy trzeba wiedzieć dzień wcześniej, że się będzie miało ochotę na pidzę.
piekłem w temp 280°C (właściwie to ustawiłem pokrętło na maxa) na najwyższym poziomie piekarnika z funkcją grill, pod koniec grill z termoobiegiem.

A zakwas, na którym robisz to tzw. biga, czy po prostu zakwas chlebowy?
- wpk
- wpkx
- Posty: 38949
- Rejestracja: 10.2016
- Lokalizacja: Nad Wigołąbką
- Kontakt:
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Ponoć najlepsze są zakwasy po siłce.
- rbit9n
- Ribitibi
- Posty: 9549
- Rejestracja: 11.2016
- Lokalizacja: Kolonia pod Rzeszowem - Za Torem
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
uuuóu! za nazwanie bigi zakwasem, zjadłby Cię żywcem na fan pejczu orthodox'ów pidzowych. mnie za zakwas chcieli ukamienować. używam zakwasu pszennego, który wcale nie jest kwaśny, bo w nim jest przewaga znaczna dzikich drożdży. ale ostatnio widzę, że zaczęli się na FP interesować zaczątkiem, czyli pâtée fermentée. czyli czymś, co ma pewne właściwości zakwasu. a co do zaczynu, to jako patriota preferuję pomłodę od bigi.sorevell pisze:Yhym. Ja staram się dawać poniżej 1%, ale jak pizza ma być w sobotę na obiad, ciasto robię we czwartek - i do lodówki. Piekarnik w sumie specjalnie kupiłem taki, który grzeje się do 300. Ma też czyszczenie pirolityczne (powyżej 500), ale piec w tej drugiej opcji nie próbowałemrbit9n pisze:dziś dałem 2,59% (15g na 576g mąki), bo to taka szybka akcja wyszła. ciasto robiłem przed 2PM, o 6PM podzieliłem na kulki, pierwsza pizza o 7PM. normalnie to ja piekę na zakwasie, ale tedy trzeba wiedzieć dzień wcześniej, że się będzie miało ochotę na pidzę.
piekłem w temp 280°C (właściwie to ustawiłem pokrętło na maxa) na najwyższym poziomie piekarnika z funkcją grill, pod koniec grill z termoobiegiem.
A zakwas, na którym robisz to tzw. biga, czy po prostu zakwas chlebowy?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- rbit9n
- Ribitibi
- Posty: 9549
- Rejestracja: 11.2016
- Lokalizacja: Kolonia pod Rzeszowem - Za Torem
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
żur, który leczy.


nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
- Bedziesz jar jour?
- Yes to day.
- Yes to day.
- vid3
- Posty: 8699
- Rejestracja: 07.2017
- Lokalizacja: Miasto robotnicze
- Kontakt:
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Nie ma to jak dwa żury.
Dodano po 20 strzałach znikąd:
żuly
Dodano po 21 strzałach znikąd:
żule
Dodano po 23 strzałach znikąd:
w taxi
Dodano po 1 minucie 55 strzałach znikąd:
Dodano po 11 minutach 29 strzałach znikąd:
Żule w taxi bili Mariachi
Dodano po 20 strzałach znikąd:
żuly
Dodano po 21 strzałach znikąd:
żule
Dodano po 23 strzałach znikąd:
w taxi
Dodano po 1 minucie 55 strzałach znikąd:
Dodano po 11 minutach 29 strzałach znikąd:
Żule w taxi bili Mariachi
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
przerost treści nad formą ten żur
- wpk
- wpkx
- Posty: 38949
- Rejestracja: 10.2016
- Lokalizacja: Nad Wigołąbką
- Kontakt: