Fakt, ceny coraz bardziej przegięte.nordenvind pisze:A7III za 10tysCanon 6D mkII z matrycą 28mpx ma być podobno tańszy
w dupach im się poprzewracało...
Ale nie wiem czemu tak podkreślacie te megapiksele. Moim zdaniem dalsze upakowanie może ładnie wygląda na papierze, ale nie jest zdrowe.
Przeglądałem właśnie swoje archiwum i najładniejsze zdjęcia z cropa mam z 6 Mpix Pentaxa DS, a z FF - z 12 Mpix Canona 5D. Wszystko powyżej daje już taki plastikowy, sztuczny obrazek.
Musisz dużo pieprzyć...cz4rnuch pisze:Smutny PS. Kończy mi się zapas wspaniałego pieprzu czarnego z prowincji Kampot. Ktoś się wybiera i poratuje kilogramem albo dwoma?

No ok, jednak był to system w zasadzie nowy na rynku foto, bez tradycji. Ale wystarczyło posłuchać głosów użytkowników i następna generacja byłaby już pozbawiona większości wad i na pewno darzona przez fotografującą społeczność większym respektem. A jeszcze następna, kto wie, może traktowana na równi z tuzami.puch24 pisze:Niektóre modele lub niektóre ich aspekty były naprawdę galancie spieprzone. A jednocześnie inne aspekty były świetne. Były to więc aparaty bardzo nierówne, niejednoznaczne, które można było kochać za niektóre rzeczy i jednocześnie nie cierpieć za inne.