Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: Owain »

Tak mi się nasunęło a propos inicjatywy naszego posła, by p.n.e. i n.e. zmienić na przed Ch. i po Ch. Nie wiem ilu ateistów by to wkurzyło, ilu ludzi obojętnych ale jednak z przyzwyczajenia używających p.n.e. No ale zastanawiam się, bo faktycznie, nawet ci, którzy nie używają B.C. czy A.D. ateiści, muzułmanie, chińczycy, japończycy, plemiona bantu i indianie - wszyscy de facto są zmuszeni do używania daty, roku - liczonego od urodzenia Chrystusa, który przecież dla niewielkiej części ludzi ma status boski, i choć jest postacią historyczną, właśnie boskość decyduje o doniosłości wydarzenia, jakim było jego narodzenie i w konsekwencji liczenie od tego momentu lat. Oczywiście ww. mają swoje inne liczenia lat, ale powszechnie w obrocie handlowym, bankowym, systemach komputerowych itp. - liczy się tylko to, że mamy rok 2019.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

Będzie fest po Ch.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Dobrze że nie mamy roku 9 p.ś.P.L.K.

Dodano po 6 minutach 45 strzałach znikąd:
No w sumie mógłby być rok 70 p.u.B.K. Sylwester 18 czerwca nawet spoko pogoda na bibkę noworoczną. Choć w sumie nie byłby to Sylwester. No bo skoro nowy rok wypadałby 18 czerwca, to przeddzień, czyli 17 czerwca to imieniny Adolfa. A więc co robicie w Adolfa tego roku? Gdzie idziemy na Adolfa? Jak ubierzesz się na bal adolfowy? :D
puch24

Będzie! Wystarczy jedno nocne posiedzenie Sejmu.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Wszystko można. Tym samym postuluję, aby utworzyć własny kalendarz psioniczny. Ponieważ dokładna data rozpoczęcia funkcjonowania tego forum nie jest znana, proponuję, by lata liczyć od urodzin naszego Guru, Wodza i Najwyższego Psionika, czyli wpk. Wówczas obecny sylwester wypadać będzie 14 marca w imieniny Afrodyzji. Czyli impreza afrodyzjowa, albo po prostu afrodyzje. No i do tego 14 marca wypada międzynarodowy dzień sprzeciwu wobec tam. :D
puch24

A tak bardziej serio, chrześcijańska rachuba lat wcale nie jest uniwersalnie stosowana.
Japończycy np. przyjęli naszą rachubę miesięcy i dni, ale nasze lata stosują głównie na zewnątrz, na nasz użytek, a dla siebie liczą lata ery panowania danego cesarza. Mam np. stary japoński prospekt Nikona, wydany w którymś tam (45-50? - nie pamiętam) roku ery Showa, czyli panowania cesarza Hirohito.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Owain pisze: 13 sie 2019, 12:43 Wszystko można. Tym samym postuluję, aby utworzyć własny kalendarz psioniczny. Ponieważ dokładna data rozpoczęcia funkcjonowania tego forum nie jest znana, proponuję, by lata liczyć od urodzin naszego Guru, Wodza i Najwyższego Psionika, czyli wpk. Wówczas obecny sylwester wypadać będzie 14 marca w imieniny Afrodyzji. Czyli impreza afrodyzjowa, albo po prostu afrodyzje.
Afrodyzje misię niezwyklę podobują, ale to Ty, Owainu, jezdeś Guru, Wodzu i Najwyższu Psioniku!
- Aż przed oblicze Ps-ika Najwyższe-e-ego! - odnośnie zaintonował Wojtek.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Z tym narodzenie Ch. to jest podobne jak z Wielkim Wybuchem.
Tak plus/minus i jeszcze nie bardzo wiadomo czy w ogóle.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Tylu chętnych obcuje z Jezusem, to może by który przesłuchał nieboszczyka na okoliczność, kiedy konkretnie się urodził. Przecież to król Polski!
Tylko niech nie pyta nikogo więcej - Marii, Józefa, apostołów - bo wyjdzie prawda jak w Rashomonie...
Za X. Dariuszem:
>>I wtedy Jezus powiedział: "Słuchajcie mnie uważnie, żeby potem nie było czterech wersji tego, co powiedziałem."<<
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

kurwa no!

Obrazek
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
ODPOWIEDZ