Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Sebix,
Kup se Pentacona 1,8/50. Ma MFD 33 cm. Mówię tak na pół serio. Za obiektyw zapłacisz ze 100 zł, a przejściówkę na M42 przecież masz. I zobaczysz, czy taka kompinacja Ci pasuje. Poza tym, ten Pentacon ma bokieł trochę podobny do Heliosa, więc możesz mieć jeszcze przygodę z bebłaniem. Za 100 złotych przekonasz się, jaka 50-tka jest Ci potrzebna.
Kup se Pentacona 1,8/50. Ma MFD 33 cm. Mówię tak na pół serio. Za obiektyw zapłacisz ze 100 zł, a przejściówkę na M42 przecież masz. I zobaczysz, czy taka kompinacja Ci pasuje. Poza tym, ten Pentacon ma bokieł trochę podobny do Heliosa, więc możesz mieć jeszcze przygodę z bebłaniem. Za 100 złotych przekonasz się, jaka 50-tka jest Ci potrzebna.
Nie ma co. Jesteś niezłytomfoot pisze:Jacie! I wszystko w obiegu zamkniętym? To ideał dla polskiej klasy średniej na wakacjach.nordenvind pisze:Dodatkowo pijalnia piwa.

Dodano po 11 minutach 16 sekundach:
No ciekawe czy Wpk podejdzie ten sonarek kanarek.
Jak nie to jest skazany tylko na Leica Sl, albo jeszcze gorzej Leica S.
Załóż dział o błyskaniu, dostaniesz wiedzę w pigułce. A potem wszystko samo Ci się poukłada, wskoczy jak puzzle na swoje miejsce.Owain pisze:Dla mnie to kompletna czarna magia
- Owain
- Nasz Czelnik
Boję się, wyśmieją i wykpią - jak zwykleLigo pisze:Załóż dział o błyskaniu, dostaniesz wiedzę w pigułce. A potem wszystko samo Ci się poukłada, wskoczy jak puzzle na swoje miejsce.Owain pisze:Dla mnie to kompletna czarna magia

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
I kiep ten, kto nie wykpi.
Sebix, mnie się boisz, Ty niebłyskowa ciemnoto?! 

Nasze stanowcze: Eee tam...Owain pisze:Boję się, wyśmieją i wykpią - jak zwykle

- Owain
- Nasz Czelnik
Przeczytałem: "niebieska cioto".
...
Idę po okulary.
...
Idę po okulary.
- danz1ger
no kupże wreszcie jakiegoś panzerfausta i idż fotografować Tygrysy!Owain pisze:Co kupić? FE 50/2.8 czy FE 55/1.8? Ech, gdyby ten Sonnar miał choć ze 30cm MFD. Co ja chcę fotografować? Może kupić oba? Awrgh!!![]()
Shoot First, Ask Questions Later.
- Owain
- Nasz Czelnik
Gdybym kupował 50/ 2.8 (które, wyłączywszy AF, jest lepsiejsze niż FE 35/2.8), to najlepszą cenę mają w firmie Fotoaparaciki - To Twoi Łódzcy ziomale, Puchu, są ok? Masz niejaki ekspirjens?