Testum ipsum

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Testum ipsum

Post autor: Owain »

Tomfoot, to bardzo znany tekst, dla mnie wręcz powszechny i znany od lat... (a innym od setek lat). Tak testuje się np. księgi stylu dokumentów i inne formatowania w sieci i poza nią.:)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

Zażółć gęślą jaźń
Awatar użytkownika
programista
Beetlejuice

Post autor: programista »

Dziękuje! Proszę sobie wpisać w dzienniczku spełniony dobry uczynek!
tomfoot

Post autor: tomfoot »

Owain pisze:Tomfoot, to bardzo znany tekst, dla mnie wręcz powszechny i znany od lat... (a innym od setek lat). Tak testuje się np. księgi stylu dokumentów i inne formatowania w sieci i poza nią.:)
Jam zbyt prosty na taką wiedzę, że łaciną testy się prowadzi.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

programista pisze:Dziękuje! Proszę sobie wpisać w dzienniczku spełniony dobry uczynek!
Marek! Przebiłeś wszystkich! :D
jo44

Post autor: jo44 »

Owain pisze:Tomfoot, to bardzo znany tekst, dla mnie wręcz powszechny i znany od lat... (a innym od setek lat). Tak testuje się np. księgi stylu dokumentów i inne formatowania w sieci i poza nią.:)
Pewno masz rację, ale nawet wujek G nie chce tego tłumaczyć - znaczy się nie zna. :)
A ja głupi mogłem łaciny uczyć się już w podstawówce, wybrałem co innego. :(
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Z tego co pamiętam, tekst średnio da się tłumaczyć, bo to jakaś wycinanka, z Cycerona chyba. Ale właśnie powszechnie używana do prezentowania jak się złożony tekst prezentuje. A z łaciny to ja nawet dawałem kiedyś korepetycje;p

Popatrzcie jakie fajne forum, dyskusja nawet w próbnym temacie do wycięcia :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
tomfoot

Post autor: tomfoot »

Wikipedia pod hasłem Lorem Ipsum podaje tłumaczenie :-)
Awatar użytkownika
programista
Beetlejuice

Post autor: programista »

Gdyby ktoś chciał zagłębić się w temat lub wygenerować swoje lorem ipsum polecam: http://pl.lipsum.com/
A jeśli łacina nie odpowiadała to zawsze można użyć: http://slipsum.com/
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

You see? It's curious. Ted did figure it out - time travel. And when we get back, we gonna tell everyone. How it's possible, how it's done, what the dangers are. But then why fifty years in the future when the spacecraft encounters a black hole does the computer call it an 'unknown entry event'? Why don't they know? If they don't know, that means we never told anyone. And if we never told anyone it means we never made it back. Hence we die down here. Just as a matter of deductive logic.
ODPOWIEDZ