Sława i chwała naszego forum na forach ościennych ;)

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Sława i chwała naszego forum na forach ościennych ;)

Post autor: puch24 »

wpk pisze: 23 gru 2018, 15:45 Magda, tak uważałem jakiś czas temu. To było i zabawne, i złośliwe. I oczywiście miało cholerne uzasadnienie.
Jednak nie wiem, co myśleć teraz.
Co najmniej dwaj moderatorzy to nauczyciele (Panowie czytający i kablujący - to fakt) - a nauczyciele mają bardziej specyficzne podejście do rzeczywistości, a szczególnie tej, którą rządzą i mogą kreować, niż inni i w ogólności.
Mają poczucie misji, uzasadnione swoją pozycją.
"Nauczyciel" to nie zawód, to diagnoza lekarska.
Coś o tym wiem.
Przekonanie o własnej nieomylności, chęć nagięcia wszystkich do siebie, itd. Nawet jak się nie chce, to się to robi, bo jednak jakoś trzeba zapanować nad grupą, nawet niewielką.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Gdama pisze:I lubią ramy. W zasadzie to rozumiem. One dają poczucie porządku i bezpieczeństwa. A wolność jest trudna.
Trzeba tylko uważać na to czego się pragnie. Bo jeszcze się ziści i na N. będzie cicho i bezpiecznie jak na forum Canona. Albo Fuji :( Wprawdzie to mniej roboty dla porządkowych, co niewątpliwie jest plusem, ale uciekający forumowicze już chyba nie. Forum N. ma z tym problem, co zauważyła także moderacja i dlatego tym bardziej nie rozumiem słów Jacka, że w wątkach nie trzeba pisać i wcale nie musi się w nich coś dziać, oraz słów Zośka o wylogowaniu się. Dla psyche to może i dobra rada, ale dla forum już chyba niekoniecznie. W sumie nieważne. Moim zdaniem już nie warto się tak gorączkować jednym tematem, który i tak był tylko namiastką wcześniejszego. Zamykają go i dobrze. Mnie się odechciało w nim pisać i przekonywać tych, którzy i tak nie dadzą się przekonać. Kto wie, może to nowe forum wkrótce zapełni się nowymi użytkownikami Sony a Ci zapełnią je wiedzą, dobrymi zdjęciami i świetnym klimatem. Czas pokaże. Albo pokarze.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Zaraz piszę do Jacka w sprawie uczynienia Cz4rnucha moderatorem na N. To uczyni pokój między narodami, uspokoi Woytka, bo przecież nie skrzywdzi on cz4rnucha. Cz4rnuch będzie takim naszym Jogaiłą, wydanym za Jadwiśkę Andeganikoniarską. Tylko trza go najpierw ochrzcić.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Ligo

Post autor: Ligo »

Myślisz, że się uda?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Ligo pisze: 23 gru 2018, 18:13 Myślisz, że się uda?
Ochrzcić? Może jak się zamiast wody święconej użyje Araratu...
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

madebyzosiek pisze: 23 gru 2018, 16:41
wpk pisze: Mają poczucie misji, uzasadnione swoją pozycją.
Pomijając kwestię gry na dwie strony, która mi się nie podoba, gdyż spraw dwóch forów mieszać ze sobą nie lubię, to muszę Ci powiedzieć że mylisz się. Ja wyszedłem z pracy w piątek o 15 i od tej godziny nie mam poczucia misji. Będę miał ponownie 3 stycznia. Pisałem to tam, powtórzę i tu. Nie rozumiem sensu Twego działania, a wynika to z faktu, że ja nie lubię bezsensownej złośliwości...
Tomku, już zacząłem Ci odpowiadać w powyższym stylu, ale ugryzłem się w palce i skasowałem.
Jednak poproszę numer do Ciebie, ponieważ uważam, że powinniśmy porozmawiać.
cz4rnuch

Owain pisze: 23 gru 2018, 18:02...Tylko trza go najpierw ochrzcić.
Jak mawiał Haile Selassie: jak chcesz być dobrze ochrzczony to ochrzcij się sam. Tak też właśnie robię racząc się wybornym rumem marki Liberte. I chyba na głowę upadłem, że tyle czasu zmarnowałem na te wszystkie dziwne wpisy w wiadomym wątku. Chyba za długo na urlopie nie byłem i mózg mnie się zmęczył. Przy okazji ma kto może wiedzę fachową i poleci jakieś w miarę dobre buty do trekkingu? Na zimę i na leto.

PS No, ale jeśli już mnie uczynicie tem adminem na nikoniarzach to pierwszym dekretem wprowadzę prefiks [wupsik - bękartowo]
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Kurwa.

Ale i tak Ci poradzę - buty na zimę te same co na lato, i można nie zdejmować.
Tylko sznurówki trzeba na zimowe, znaczy bardziej kosmate, zmieniać - ot, co.
cz4rnuch

Tenks. W sumie też bym tak robił gdybym miał Mercedensa.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Ale śmieszne.
ODPOWIEDZ