Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Bogaty jest, A7 Mark One kupił nówkie bez targowania - stać go.
Gdybym ja kupował, to pewnie chciałbym kupić jakąś przelotkę do obiektywów Nikona, a te są 1) drogie, 2) do dupy.
Gdy ostatnio patrzyłem, kosztowały ca. jebałt 1600 zł, działały tylko z niektórymi obiektywami, a AF był wolny i tylko z obiektywami AF-S i podobnymi (z własnym silnikiem).
Co by nie mówić, Nikon, trzymając się starego bagnetu (co ma swoje zalety) i starych połączeń przysłony, światłomierza i AF, zapędził się w kozi róg i narobił w chuj niekompatybilności.
Gdy ostatnio patrzyłem, kosztowały ca. jebałt 1600 zł, działały tylko z niektórymi obiektywami, a AF był wolny i tylko z obiektywami AF-S i podobnymi (z własnym silnikiem).
Co by nie mówić, Nikon, trzymając się starego bagnetu (co ma swoje zalety) i starych połączeń przysłony, światłomierza i AF, zapędził się w kozi róg i narobił w chuj niekompatybilności.

sigma mc11 double rulez & mayonnaise, ale... na mark I nie ustawia af na czujnikach fazowych tylko na kontraście
Spoko, mam czas, to do portretów 

Swoją szosą, skoro dało się zbudować adapter do obiektywów Leica M, który daje AF poprzez wysuwanie do przodu całego obiektywu, nie ma chyba szczególnych przeszkód, by zrobić podobny adapter do w sumie dowolnych obiektywów, czy to M42, Pentax, Minolta czy Nikon...
Dobrzy ludzie nie macie jakieś większej torby na sell? Stan obojetny, bardziej do magazynowania niż noszenia.
Musi być jakiś catch w tym A7-1...nordenvind pisze: ↑22 lut 2019, 16:37 sigma mc11 double rulez & mayonnaise, ale... na mark I nie ustawia af na czujnikach fazowych tylko na kontraście
Kalumnie, pomówienia!!!
- Gdama
- Gdriada
Z kardiologicznymi pozdrowieniami - las leczy 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Magdusiu, czy to z nowego nabytku?