Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Ślimaki ważą.

Pojawił się Słony A9.
Za Fotopolis:
"Wygląda na to, że właśnie spełniają się sny producentów bezlusterkowców o definitywnym objęciu prowadzenia w wyścigu z lustrzankami. Zaprezentowany dziś Sony A9 robi świetne pierwsze wrażenie. Sercem konstrukcji jest pierwszy w historii aparatów cyfrowych 24-megapikselowy sensor w technologii Stacked CMOS, wpierany nowym procesorem BIONZ X, który pracować ma kilkukrotnie szybciej od dotychczasowych konstrukcji.
Szybkość to zresztą pierwsze imię tej konstrukcji. Nowy, wyposażony w 693 punktów detekcji fazy system AF pokrywa 93% kadru i dokonuje 60 pomiarów na sekundę, co sprawić ma, że nie umknie nam nawet najbardziej dynamiczna akcja. Według zapewnień producenta, autofokus oferować ma o 25% większą skuteczność od systemu znanego z aparatu Sony A7R II. Świetny autofokus wspierać będzie równie sprawny tryb seryjny, w którym będziemy w stanie fotografować z prędkością aż 20 kl./s (z pełnym wsparciem AF), co ważne bez widocznego zaciemnienia wizjera. W tym trybie wykonamy do 362 zdjęć JPEG lub 241 zdjęć RAW."
Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
I wszystko świetnie, tylko kiedy pojawi się pełen komplet obiektywów, oczywiście AF?
Dodano po 8 minutach 40 sekundach:
Cena ciekawa, od piątku mają przyjmować w USA preordery w cenie zaledwie $4500, w BH, Adoramie, Amazonie.
Poza tym obiektyw 100-400, cena $2500. Po prostu taniocha. Dwa razy odpuszczę sobie drugie śniadanie, i moje!
Za Fotopolis:
"Wygląda na to, że właśnie spełniają się sny producentów bezlusterkowców o definitywnym objęciu prowadzenia w wyścigu z lustrzankami. Zaprezentowany dziś Sony A9 robi świetne pierwsze wrażenie. Sercem konstrukcji jest pierwszy w historii aparatów cyfrowych 24-megapikselowy sensor w technologii Stacked CMOS, wpierany nowym procesorem BIONZ X, który pracować ma kilkukrotnie szybciej od dotychczasowych konstrukcji.
Szybkość to zresztą pierwsze imię tej konstrukcji. Nowy, wyposażony w 693 punktów detekcji fazy system AF pokrywa 93% kadru i dokonuje 60 pomiarów na sekundę, co sprawić ma, że nie umknie nam nawet najbardziej dynamiczna akcja. Według zapewnień producenta, autofokus oferować ma o 25% większą skuteczność od systemu znanego z aparatu Sony A7R II. Świetny autofokus wspierać będzie równie sprawny tryb seryjny, w którym będziemy w stanie fotografować z prędkością aż 20 kl./s (z pełnym wsparciem AF), co ważne bez widocznego zaciemnienia wizjera. W tym trybie wykonamy do 362 zdjęć JPEG lub 241 zdjęć RAW."
Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
I wszystko świetnie, tylko kiedy pojawi się pełen komplet obiektywów, oczywiście AF?
Dodano po 8 minutach 40 sekundach:
Cena ciekawa, od piątku mają przyjmować w USA preordery w cenie zaledwie $4500, w BH, Adoramie, Amazonie.
Poza tym obiektyw 100-400, cena $2500. Po prostu taniocha. Dwa razy odpuszczę sobie drugie śniadanie, i moje!
Zapytam prostymi, nikoniarskimi słowami. Czy wasze A7 jeszcze robią zdjęcia?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
- Owain
- Nasz Czelnik
- Owain
- Nasz Czelnik
Pacz Pan! Tu mnie obśmiewali z tematami technicznymi a same się udzielajo na żółtym forum i o nowej aparatce mondrujo! Takie cfane! 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
No dziękuję. Właśnie się dowiedziałem, dzięki Wam, że Sony coś nowego wypuściło. Aż se poczytałem.
Ta aparatka to jest bardzo poważna historyja.
Ta aparatka to jest bardzo poważna historyja.
Już było. Ale jeszcze raz - nie z tematami technicznymi, tylko jak chciałeś kropy do A7 zakładać.Owain pisze:Pacz Pan! Tu mnie obśmiewali z tematami technicznymi a same się udzielajo na żółtym forum
- Owain
- Nasz Czelnik
Ja widzę, że Ci na całej linii politycznej podpadłem i teraz jestem elementem podejrzanym, szkodliwym a może nawet i ruskim 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, aby określać kogoś kmiotem i kołtunem tylko dlatego, że ma inne poglądy.
Nawet, jeśli jest kierowcą betoniarki.
Nawet, jeśli jest kierowcą betoniarki.