świętna miejscówa, ileż ja tam aparatów przetestował. chyba wszystkie.
Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- rbit9n
- Ribitibi
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Przeczytałem: "pozostawił"...
- rbit9n
- Ribitibi
raz tylko zostawiłem aparat gdzieś, czyli w knajpie, ale to był FED - 5 więc się nie liczy.
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- poor
- Rich poor
- Owain
- Nasz Czelnik
Też mam. Z tego samego smętarza co Pietrek, tylko lepsze.

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Tom4szu - jak tam z tą wizą? Bo pewnie sobie zabyłeś...
Ale z którą?
Tak, miałem L-1B. Niestety wygasła, a na nową widoków nie ma(chociaż w międzyczasie moja firma stała się firmą amerykańską). Minus najpoważniejszy eLki to brak możliwości zmiany pracodawcy. Jak się zwolnisz, to tracisz wizę. Plus - jeśli posiadacz wizy L-1B jedzie do USA z małżonką/małżonkiem, to tenże dostaje wizę L-2, która w zestawie z EAD daje możliwość podjęcia dowolnej pracy. O ile pamiętam w przypadku wiz H takiej możliwości nie ma.
L jest ważna 3 lata od wjazdu na terytorium, można na niej wielokrotnie przekraczać granicę, można też ją posiadać niezależnie od wizy turystycznej/biznesowej. No i można dwukrotnie przedłużyć o 2 lata. H-1B OIDP jest ważna 5 lat + dwa przedłużenia. Ale dostanie H graniczy z cudem... Albo trzeba być Hindusem, bo oni mają podobno specjalną pulę
L jest ważna 3 lata od wjazdu na terytorium, można na niej wielokrotnie przekraczać granicę, można też ją posiadać niezależnie od wizy turystycznej/biznesowej. No i można dwukrotnie przedłużyć o 2 lata. H-1B OIDP jest ważna 5 lat + dwa przedłużenia. Ale dostanie H graniczy z cudem... Albo trzeba być Hindusem, bo oni mają podobno specjalną pulę