Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: cz4rnuch »

Herzlich willkommen :) Ale też pewnie arrivederci :(
gavin

Post autor: gavin »

Roma(n)?
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

Gavinie, zostańże na dłużej.
gavin

Post autor: gavin »

Oks

aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Gavin, mordo tęsknili my
zdyboo

Post autor: zdyboo »

gavin pisze: 28 lut 2021, 21:45 Niezły bajk Zdybuś! Gratki.
Gracias senor gavinero.
cz4rnuch

To znowu ja. Faktycznie rowerów nie ma. A tak z doświadczenia, co oznacza przedsprzedaż rocznika? Chodzi mi o to czy jak zamówię to mam pewność, że dostanę tylko nie wiadomo kiedy (lub wiadomo) czy po prostu topię kasę i niczego nie jestem pewny? Przykładowo:

https://sportprofit.pl/pl/p/Rower-Cube- ... 2021/33303
samek

Post autor: samek »

gavin pisze: 28 lut 2021, 22:05Oks Obrazek
Bry!
No to kiedy ta kawa choćby na makdonaldzie?
zdyboo

Post autor: zdyboo »

cz4rnuch pisze: 01 mar 2021, 08:14 To znowu ja. Faktycznie rowerów nie ma. A tak z doświadczenia, co oznacza przedsprzedaż rocznika? Chodzi mi o to czy jak zamówię to mam pewność, że dostanę tylko nie wiadomo kiedy (lub wiadomo) czy po prostu topię kasę i niczego nie jestem pewny?
Obecnie nie wiem. Ja w takiej przedsprzedaży kupiłem MTB, w połowie grudnia 2018 poszedłem do sklepu, przymierzyłem się, wybrałem, wpłaciłem zaliczkę i obiecali, że będzie w połowie stycznia. Potem, że na koniec, potem o kolejne dwa tygodnie i w końcu odebrałem 8 marca, a i to podobno trochę fuksem, bo ktoś inny zrezygnował z czekania i rower trafił do sklepu w którym zamówiłem. Myślę, że z terminem dobrze wiedzieli, że rower będzie w okolicach marca, ale jak się klientowi mówi, że ma poczekać trzy miechy, to klient może zrezygnować. Ja bym nie zrezygnował, ale nie lubię takiego okłamywania.
Tyle, że to był normalny rok i miałem pewność, że rower będzie, tylko nie miałem pewności kiedy. Obecnie nie wiem, bo Polska nie jest na szczycie list dystrybucyjnych producentów, czasem mam wrażenie, że nawet polskich producentów. Ja bym jednak rezerwował, bo w inny sposób możesz nie kupić w ogóle. Tylko w taki sposób, żeby jednak można było tę kasę odzyskać.

Ten Cubek spoko, mam ramę tego modelu z 2018 roku w crossie.
cz4rnuch

W podobnej cenie (choć też na razie brak w magazynie) widzę też Rometa Orkana 9. Wygląda bardziej niepozornie od Cube, ale osprzęt ma chyba prima sort i troszku lżejszy? Tyle, że w necie nic o nim nie idzie przeczytać. Nie patrząc na wygląd wybrałbyś Cube czy tego Rometa? Czy może jest coś lepszego w tej cenie?

https://www.romet.pl/Rower,ORKAN_9_M,10 ... ,2020.html
ODPOWIEDZ