Wołacz. O!
- danz1ger
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Wołacz. O!
Dawaj!
- danz1ger
Nerw mnie targnął, bo coś się porobiło ze skanerem i w kierunku skanowania na zdjęciu produkuje zieloną tasiemkę, szeroką na centymetr na monitorze. Taki sam pasek wychodzi przy skanowaniu cz.b. negatywów, tyle, że jest szary i mniej widoczny. Zauważyłem, że w w okienku, w którym ustawia się z czego ma być skanowany cz.b. obrazek było "Auto". Nie bardzo wiedząc co wyjdzie ustawiłem "Infrared" i pasek zniknął i tak samo było przy ustawieniu "Blue" i "Red". Ustawienia "Green" nie próbowałem. Po tych manewrach z wyinstalowywanie i instalowaniem na nowo programów i driverów, przy okazji jakieś uaktualnienia windows i zrobiła się 4 rano. Tak, że nic jeszcze nie wstawiłem, zrobię to wieczorem jak wrócę na chatę. Ogólnie rzecz biorąc DUPA!!!
Shoot First, Ask Questions Later.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nie chcę Cię straszyć, ale mógł umrzeć fragment listwy skanującej. Oby nie!
- danz1ger
Też mi na to wygląda bo na jakieś niedopasowanie vuescana do win 11 nie ma co liczyć, z resztą wyglądałoby to inaczej. Co by nie było to cz.b. albo kolorowe jako cz.b. można skanować. Powinienem zmienić podpis na "Black & White must be All Right.
- danz1ger
Na otarcie łez wywołuję na niby stojąco tri-x 135 400 +1, 2x30 min, 10 przewrotek na początku i z 4 po pierwszych 30 min. Chyba lubię prowokować katastrofy.
Icarette z jej rąbniętymi czasami otwarcia migawki to jedna z nich. Te kilka cz.b. t-maxów zostanie poświęconych w imię nauki na przyszłość. Ale będzie nudno, takie same kadry ale 0, +1, +2, +3, +4, +5 i +6 wg światłomierza.
Dodano po 2 godzinach 30 minutach 51 strzałach znikąd:
Wczoraj,

i dziś:

Dlaczego tak, nie wiem, ale jak się "naprawiło" to niech będzie naprawione. Jedyna rożnica to pierwsze dwa to 48 bits RGB a ich kopie to 24 bits RGB.
Icarette z jej rąbniętymi czasami otwarcia migawki to jedna z nich. Te kilka cz.b. t-maxów zostanie poświęconych w imię nauki na przyszłość. Ale będzie nudno, takie same kadry ale 0, +1, +2, +3, +4, +5 i +6 wg światłomierza.
Dodano po 2 godzinach 30 minutach 51 strzałach znikąd:
Wczoraj,

i dziś:

Dlaczego tak, nie wiem, ale jak się "naprawiło" to niech będzie naprawione. Jedyna rożnica to pierwsze dwa to 48 bits RGB a ich kopie to 24 bits RGB.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Słodek!
Dodano po 3 minutach 19 strzałach znikąd:
PS Ciekawa to rzecz. A próbowałeś później z 48 bit?
Pamiętam, że fafniak też miał taki problem z Minoltą, ale chyba mu się nie naprawiło.
Dodano po 3 minutach 19 strzałach znikąd:
PS Ciekawa to rzecz. A próbowałeś później z 48 bit?
Pamiętam, że fafniak też miał taki problem z Minoltą, ale chyba mu się nie naprawiło.
- rbit9n
- Ribitibi
- danz1ger
Czy napewno Lawua zje ten rosołek?
Dodano po 8 minutach 9 strzałach znikąd:
Dodano po 12 minutach 11 strzałach znikąd:
Dodatek Nadzwyczajny!
Spróbowałem 48 bit paska nie ma i tak, prawdę mówiąc, już go nie chcę.
Dodano po 8 minutach 9 strzałach znikąd:
Nie próbowałem, parę razy jednak musiałem zamknąć i uruchomić program na nowo. Poza tym mimo klikniętego "multi exposure"skaner nie wykonywał drugiego przejścia. Ale tak było już wcześniej, czasem jechał raz a czasem dwa razy.
Dodano po 12 minutach 11 strzałach znikąd:
Dodatek Nadzwyczajny!
Spróbowałem 48 bit paska nie ma i tak, prawdę mówiąc, już go nie chcę.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2021, 12:00 przez danz1ger, łącznie zmieniany 1 raz.
- rbit9n
- Ribitibi
w paszczaku tak się dzieje, jak coś zabrudzi początek szyby, tam gdzie urządzenie rozpoznaje ramkę, format i tym podobniej. może tu też jakiś paproch się przypucował.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!