Samyang AF 35mm f/2.8 FE Review
Re: Samyang AF 35mm f/2.8 FE Review
Ja tam kupiłem po pijaku więc w sumie nie wiem po co kupiłem. A jak po kilku miesiącach zrobiłem sobie miesięczny detoks to wtedy właśnie przestał mi się podobać. A co do szybkości to ponoć trafiają się lepsze i gorsze sztuki. Nawet Ciamciang Polska bezpłatnie wymieniał niektóre sztuki na wolne od jakiejś tam wady (a przynajmniej tak mnie się wydaje, bo po 40tce pamięć już nie ta). Niby nic groźnego, ale ponoć różnica była zauważalna.
U mnie w ciemnicy ten af tylko trochi wolniejszy w porównaniu do sony 28/2.
W dzień nie porównywałem
Również uważam, że dobry bo mały , ostry, nawet rozdzielczy, kontrastowy i tani...
A że maałoo maalaarski... hm hm hm...
W dzień nie porównywałem

Również uważam, że dobry bo mały , ostry, nawet rozdzielczy, kontrastowy i tani...
A że maałoo maalaarski... hm hm hm...
A samyego FW AF 24/2.8 ktoś używa ? Ja zakupiłem w maju na wyjazd jako małe szkło w kieszeń. Ale nie mam doświadczenia ze szkłami do Sony a wątku nie widziałem tutaj chyba.
Jam używa(ł), ale szybko mnie się znudził i przedałem.
Aha, to szybko
bo to nowe szkło. Mnie Fuji się znudziło ale już mam prawie czwarty rok.

Też mialem długo, bo aż od września a znudził mi się, pamiętam jak dziś, 16go listopada. Sprzedałem z mieszek temu.
24 nie odpowiada czy coś z nim nie tak ?
- Owain
- Nasz Czelnik
Jeszcze chciałem nadmienić, że samek 35 2.8 kupiony został przeze mnie z premedytacją głównie dla zdjęć wyjazdowo-wycieczkowych, osobistych, bo jednak FE 28/2 dla mnie nieco za szeroki i jakoś te kąty, te dystorsje... A samek lekki jest, więc jest szansa że się będzie go zabierać z A7II a nie a6000 z pezetem. W wycieczkowych słonecznych warunkach af powinien być oki a i 2.8 wystarczająca. Placu Św. Marka rozmywał za żoną nie bede 
A w temacie podobnym są już jakieś sample tego samka 45/1.8?

A w temacie podobnym są już jakieś sample tego samka 45/1.8?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- Gdama
- Gdriada
Właściwie zmuszona jestem zgodzić się z Owainem. Miałam te same motywy zbrodni
zakupowej.
Dziś znowu z trudnością władam prawą ręką, co jednak mocno determinuje opcję zostawienia obiektywu - on właściwie nic nie waży, a jakieś foty jednak robi.
I dołączam do Cz4rnuszka z modłami o jaśniejsze 35mm, może coś przekazać na ołtarz ofiarny?

Dziś znowu z trudnością władam prawą ręką, co jednak mocno determinuje opcję zostawienia obiektywu - on właściwie nic nie waży, a jakieś foty jednak robi.
I dołączam do Cz4rnuszka z modłami o jaśniejsze 35mm, może coś przekazać na ołtarz ofiarny?

- wpk
- wpkx
- Kontakt: