Samyang AF 35mm f/2.8 FE Review

o prawdziwych obiektywach ze szkła i metalu
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Samyang AF 35mm f/2.8 FE Review

Post autor: cz4rnuch »

Ja tam kupiłem po pijaku więc w sumie nie wiem po co kupiłem. A jak po kilku miesiącach zrobiłem sobie miesięczny detoks to wtedy właśnie przestał mi się podobać. A co do szybkości to ponoć trafiają się lepsze i gorsze sztuki. Nawet Ciamciang Polska bezpłatnie wymieniał niektóre sztuki na wolne od jakiejś tam wady (a przynajmniej tak mnie się wydaje, bo po 40tce pamięć już nie ta). Niby nic groźnego, ale ponoć różnica była zauważalna.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

U mnie w ciemnicy ten af tylko trochi wolniejszy w porównaniu do sony 28/2.
W dzień nie porównywałem :P
Również uważam, że dobry bo mały , ostry, nawet rozdzielczy, kontrastowy i tani...
A że maałoo maalaarski... hm hm hm...
cybulski

Post autor: cybulski »

A samyego FW AF 24/2.8 ktoś używa ? Ja zakupiłem w maju na wyjazd jako małe szkło w kieszeń. Ale nie mam doświadczenia ze szkłami do Sony a wątku nie widziałem tutaj chyba.
cz4rnuch

Jam używa(ł), ale szybko mnie się znudził i przedałem.
cybulski

Aha, to szybko :) bo to nowe szkło. Mnie Fuji się znudziło ale już mam prawie czwarty rok.
cz4rnuch

Też mialem długo, bo aż od września a znudził mi się, pamiętam jak dziś, 16go listopada. Sprzedałem z mieszek temu.
cybulski

24 nie odpowiada czy coś z nim nie tak ?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Jeszcze chciałem nadmienić, że samek 35 2.8 kupiony został przeze mnie z premedytacją głównie dla zdjęć wyjazdowo-wycieczkowych, osobistych, bo jednak FE 28/2 dla mnie nieco za szeroki i jakoś te kąty, te dystorsje... A samek lekki jest, więc jest szansa że się będzie go zabierać z A7II a nie a6000 z pezetem. W wycieczkowych słonecznych warunkach af powinien być oki a i 2.8 wystarczająca. Placu Św. Marka rozmywał za żoną nie bede :P

A w temacie podobnym są już jakieś sample tego samka 45/1.8?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

Właściwie zmuszona jestem zgodzić się z Owainem. Miałam te same motywy zbrodni ;) zakupowej.
Dziś znowu z trudnością władam prawą ręką, co jednak mocno determinuje opcję zostawienia obiektywu - on właściwie nic nie waży, a jakieś foty jednak robi.
I dołączam do Cz4rnuszka z modłami o jaśniejsze 35mm, może coś przekazać na ołtarz ofiarny? :D
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Jantar!
ODPOWIEDZ