Prikaz

crème de la crème
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Prikaz

Post autor: wpk »

Bo definicja zależy od strony, którą bierze się pod uwagę... A czy jest intuicyjna - who cares?
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

I ddddoo!
Shoot First, Ask Questions Later.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Well...

W cudownym kraju, w którym wylądowałeś, całkiem do niedawna na porządku dziennym karą za cokolwiek była chłosta - odgórna, urzędowa, oficjalna, w majestacie prawa - czego u nas nie było od czasów Antka.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Moja Dyrektorka z podstawówki, stary beton partyjny, uczyła nas geografii. Na jednej z lekcji napisała słowo "kątynent" i mimo naszych protestów, starała się nam wytłumaczyć, że tak się pisze, bo kontynent ma dużo kątów. Dopiero kolega Tomasz poszedł po słownik i pokazał, że jednak kontynent. :>

Dodano po 3 minutach 6 strzałach znikąd:
Heh, pamiętam też strach, jak zostaliśmy wezwani do pani dyrektor przez głośnik, ja i niejaki Jacek S. Obaj bylismy rozrabiakami, więc lęk był. Ale okazało się, że chce nas zgłosić do olimpiady z gegry, bo faktycznie byliśmy zajebiści. Nawet dość wysoko zaszliśmy :P

A w liceum nasza pani od geografii mówiła "trybolity" zamiast trylobity. Strasznie ją obśmiałem przy wszystkich, bo paleontologia i pokrewne były moim konikiem od sześciolatka.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Wiadomix, że byłeś prymasem od podstawówki.
Owain pisze: 19 sty 2020, 17:48Obaj bylismy rozrabiakami, więc lęk był.
Strach jest... No, ale zasadniczo... się zawsze staramy, żeby mieć kwit...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Z Węgorzewskiej ofkors ;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

Licealna historyczka mojego kumpla (a historia, zwłaszcza wojen, to jego konik i jest w tym nieźle obcykany), twierdziła, że desant w Normandii to była "operacja zimno-wodna", bo woda była wtedy zimna, i nie dawała się przekonać, że desant to operacja ziemno-wodna.
A gdy był na studiach medycznych (początek lat 80), na jednym z wykładów dowiedział się od pani docent o "palcowycm obrazowaniu" w medycynie. Oczywiście chodziło o "digital imaging", ale pani medyczce słowo "digit" kojarzyło się tylko z palcem; o metodach cyfrowych jeszcze się nie mówiło i słowo to nie było w użyciu, a komputer widzieli nieliczni wybrańcy, i to z daleka.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

No wiesz... Medycyna to choroby, chorobą jest odra, a Odra to komputer.
puch24

Post autor: puch24 »

Ano tak. Mos recht.
pastwisko

Post autor: pastwisko »

Trochę mje wciągło inne hobbi, ale zrobiłem sobie przerwę i wrzucam sportowe pastwisko użytkowe.

Obrazek

Crown Graphic 4×5, Super Angulon 90/8 + Marumi R2, Kodak Tri-X 400@200 (data przyd. do spoż.. '81), Microphene 1+1 (12 min.)
ODPOWIEDZ