Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: puch24 »

Gościu miał tak na oko ze 40+ i był bardzo "modny" - błyszczące spandexy itd. Gadał z dwoma strażnikami miejskimi na patrolu też rowerowym - to oni go zagadnęli, chyba o to dziwadło, stojąc na DDR pod czerwonym światłem.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Raczej retro. Obecnie w MTB (oprócz zawodów) jeździ się już w luźnych ciuchach i to raczej w stonowanych barwach. Spandeksy, krzykliwe barwy i masa reklam to domena szosowców. Sam w innych ciuchach śmigam na szosie, obcisłych, bo są bardzo wygodne, ale bez krzykliwych kolorów i bez reklam. Nigdy nie rozumiałem potrzeby posiadania stroju jakieś zespołu sportowego, przecież do żadnego nie należę lub robienia za słup reklamowy. W innych na MTB, luźnych, które w zasadzie wyglądają jak ciuchy cywilne, ale są wykonane z materiałów outdoorowych. Choć luźne spodenki mają zwykle wewnątrz drugą parę obcisłych wyposażonych we wkładkę antybakteryjną tzw. pampers.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Pampers, czyli jak wrócić do niemowlęctwa w wieku dojrzałym.

PS Ach, jerezano - łezka się w oku kręci... Gdzie on teraz? Jak żyje? I czy żyje?

PS2 Kurwa, co to jest spandeks?!
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Post autor: no_gravity_Carlos »

jak sie pojawi Pan Kleks
gavin

Post autor: gavin »

W przeszłym tygodniu jadę na kawkę do zdybooooa.
zdyboo

wpk pisze: 04 cze 2020, 16:31Kurwa, co to jest spandeks?!
To jest to samo co Lycra tylko Lycra to jest zastrzeżony znak chyba przez DuPont, ale nie jestem pewien.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A, czyli po prostu zwykły pedalskogejowski trykot. Thx.
gavin

Post autor: gavin »

ale z Ciebie pacan wupsik!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Ej no... Nie obrażaj pacana.
zdyboo

wpk pisze: 04 cze 2020, 19:35A, czyli po prostu zwykły pedalskogejowski trykot. Thx.
Może i tak być, ale nie ma nic wygodniejszego, jak chcesz nawijać grube kilometry na rowerze. Dobrze jednak wiedzieć, że jakbym w takich spodenkach kiedyś zajechał do Ciebie, to mi co najwyżej bajkę o powidłach zaserwujesz.
ODPOWIEDZ