Komputrowe dylematy ;)
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Komputrowe dylematy ;)
I tak legalne, jak drogie. 

- vid3
- Kontakt:
Kuźwa,
robię backup.
Właśnie sobie uświadomiłem upływ czasu.
Dodano po 31 strzałach znikąd:
Jak on zaaaapierdalaaaa.....
robię backup.
Właśnie sobie uświadomiłem upływ czasu.
Dodano po 31 strzałach znikąd:
Jak on zaaaapierdalaaaa.....
szypki bakup to podstawa
- Owain
- Nasz Czelnik
W dzisiejszych czasach szybkie kupienie dysku to nie lada wyzwanie. Sklepów stacjonarnych komputerowych coraz mniej, bo netowa konkurencja wykosiła. Niby na stronach mieli jakieś dyski, dziś dzwonię już 3 godziny i na stanie to nigdzie nie ma, wszyscy skacowani a na zamówienie to nie wiadomo kiedy dojadą i fokle spierdalaj pan. Zamówiłem dwa w x-komie, bo nie wiem czy mi na PCIe podejdzie czy tylko SATA3, ale chciałem zadzwonić, czy mogę sprawdzić od razu w sklepie, no ale infolinia mi powiedziała, że jestem... 22 w kolejce.
Jak rzyć?
Jak rzyć?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- danz1ger
mam inny problem. mam wd my cloud 4 TB. kiedy miałem kablówkę z dostepem do internetu to było prosto:
z dekodera kablowego przewód lan do routera i z routera do kompa. teraz nie mam kablówki i nie bardzo wiem czym zastąpic dekoder. próbowałem użyć wd mc jako zwykły dysk do backupów ale nie da się wiec powtórzę Owainowe pytanie: jak rzyć?
samebady enyding?
z dekodera kablowego przewód lan do routera i z routera do kompa. teraz nie mam kablówki i nie bardzo wiem czym zastąpic dekoder. próbowałem użyć wd mc jako zwykły dysk do backupów ale nie da się wiec powtórzę Owainowe pytanie: jak rzyć?
samebady enyding?
Shoot First, Ask Questions Later.
U mnie sygnał netowy rozdziela router.
Sejmbejdi???
- danz1ger
przypomniało mi się, że to jest wi-fi router więc nie muszę lączyć go przewodem z kompem. natomiast nie wiem czy router może odbierać sygnał wi-fi z mobilnego urządzenia do połączenia z internetem.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Prezes, bo trzeba było ruszyć dupę do Buska.
Bogusław, a co ma ten WD do internetu? Nie możesz go po prostu podłączyć patchcordem do kompa i skonfigurować jako dysk sieciowy? Albo jak wcześniej do routera, który wtedy będzie robił za switch?
A router, by odbierał net z modemu, musiałby być w trybie bridge'a. Ale chyba niekoniecznie każdy tak umie, a tym bardziej przez Wi-Fi.

Bogusław, a co ma ten WD do internetu? Nie możesz go po prostu podłączyć patchcordem do kompa i skonfigurować jako dysk sieciowy? Albo jak wcześniej do routera, który wtedy będzie robił za switch?
A router, by odbierał net z modemu, musiałby być w trybie bridge'a. Ale chyba niekoniecznie każdy tak umie, a tym bardziej przez Wi-Fi.
- danz1ger
do internetu ma tyle, że mogę go sięgnąć zdalnie, przez internet, tak to sobie western wymyślił. dziś wieczorem wracam do siebie, na Stogi, i postudiuję manuale. wd mc ma tylko gniazda usb i lan i podłączenie którymkolwiek do kompa nic nie daje, albo to nie na moje umiejętniści. mój router to linksys ea 6400.
pysy, "Save everything at home. Access it anywhere." tak to reklamują
pysy, "Save everything at home. Access it anywhere." tak to reklamują