Samki różne, kwadratowe i podłużne.

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.

Post autor: vid3 »

rbit9n pisze: 22 mar 2019, 08:34
jeśli tak wygląda Twój mocz, to bezzwłocznie zgłoś się do lekarza pierwszego kontaktu.
Na pierwszy może być za późno.
Oby nie był to ostatni kontakt.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

rbit9n pisze:...jeśli tak wygląda Twój mocz, to bezzwłocznie zgłoś się do lekarza pierwszego kontaktu...
Po 8 piwach tak wygląda zwykły mocz zdrowego mężczyzny.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

A Chorego?
gavin

Post autor: gavin »

dokładnie tak samo tylko chorzej
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

gavin pisze: 22 mar 2019, 08:01 czyli jak ten zakwas bez startera zrobić? 161g i 109g ?
ogólnie zakwas mam, bo piekę chleb na zakwasie, ale jeśli nie masz, a nie masz również potrzeby prowadzenia zakwasu, podobny efekt, a nawet lepszy, uzyskasz stosując poniższy kalkulator:
http://klubmilosnikowpizzy.pl/kalkulator-pizzy/
możesz też (na Androida) zamontować apki:
https://play.google.com/store/apps/deta ... lcolapizza
https://play.google.com/store/apps/deta ... co.pizzapp
podstawa to adekwatna mąka, z tych które są wymienione na kartce polecam raczej pivetti (leclerc), ale jak nie znajdziesz, to ujdzie i divella (leclerc, carrefour), chyba że masz dostęp do innych, typowo włoskich do pizzy (tipo 00), to wtedy bez obawień tamte. a jak nie, to możesz użyć mąki chlebowej typ 650, lub uniwersalnej szymanowskiej typ 480, albo lubelli uniwersalnej typ 520. ważne, żeby mąka miała dużo białka, powyżej 12%. w każdym razie, do ciasta używasz max 1,2g drożdży i rośnie ono minimum 8 godzin, można dać do lodówki, apka (kalkulator) odpowiednio przeliczy czas. co do wagi drożdży, to 1g, to kostka o wymiarach ~5x5mm. ważne, gdybyś robił z divelli, to w kalkulatorze nie więcej niż 59% wody, ona słabo wiąże i wychodzi straszna ciapa na ciabattę co najwyżej, składanie ciasta nic nie daje. jeśli pieczesz w piekarniku, to do ciasta dodajesz oliwę, nastawiasz piekarnik na maxa, jeśli nie masz kamienia, rozgrzewasz blachę i na gorącą blachę wrzucasz pladzka. pidzy nie wałujesz, tylko rozciągasz, formujesz paldzami, tu się przydaje semolina drobna. wiem, dużo ogólników, mało konkretów, ale co ja poradzę, właściwie się nie znam na tym.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Ja tak samo, tylko bardziej.
otwieracz

Post autor: otwieracz »

Właśnie doszła mi A7 z przejściówką na M42. Pierwsze wrażenia takie sobie, klapie to to jak KBK AK i to jakby dwa razy podczas jednego strzału. Nie wiem czy wszystkie pełne klatki tak mają, bo to moja pierwsza. Moje puchy APSC były wyraźnie cichsze. To raz - dwa LCD palcuje się niemiłosiernie, ale miałem kiedyś A5000 i było to samo więc nie wiem czego się spodziewałem. Tyle minusów co do sprzętu - reszta zarąbista. Teraz konsekwencje mojego zakupu:

Obrazek

Teraz będę przez dwa miechy miskę ryżu na obiad wpierdalał. A jeszcze Samayang 35 2.8 mi chomika ciśnie... Nie wiem...coś czuję że skończy się na chlebie i wodzie przez 3 miesiące.

Bym zapomniał - Pentacon na 1.8. Trochę mydlany, ale o ile pamiętam od 2.0 było ok. Jutro jak nie będzie lać idę testować.
Ligo

Post autor: Ligo »

Witamy w klubie! :mrgreen:

otwieracz

Post autor: otwieracz »

Ligo pisze: 22 mar 2019, 19:28 Witamy w klubie! :mrgreen:

Wiedziałem! Coś mi tu nie pasowało od samego początku. A ta niezrozumiała gwara to zachowania godowe. Takie ptasie toki. Ciasteczko... ja wam dam ciasteczko...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Kapslomierz sobie kup.
ODPOWIEDZ