Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: vid3 »

Przykra sprawa.
puch24

Post autor: puch24 »

Samolot miał z 75 lat, więc w pewnym sensie dziwniejsze jest to, że jeszcze latał, i nie dziwi, że coś zawiodło.
Poza tym, nowe też spadywują.
Ludzi szkoda.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Be Seventeen Falling Fortress?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Ja pierdolę, ale mnie wkurwia ten kraj i ci ludzie. Są tu jacyś "frankowicze"? Pewnie się zaraz na mnie na śmierć obrażą, ale kurwa... Najpierw cwaniactwo, że kredycik tańszy, że fajnie, że w chuja system zrobię, że pierdolę ryzyko kursowe, a teraz, jak franciszek podrożał to trwoga i ratujcie. Ja pierdolę kurwa. Ja wziąłem w PL i nie jęczę. A teraz jak przypierdolą wyroczek wszyscy po dupie dostaniemy przez tych cwaniaków.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Moim zdaniem to nie było cwaniactwo. Mam znajomych frankowiczów i wszyscy kredyt we frankach dostali, ale na taki sam tyle, że w złotówkach już nie mieli zdolności kredytowej. Tak oceniły to banki więc kto tu jest cwaniakiem to nie jestem taki pewny. Jak nie masz wyboru to bierzesz co dają.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Ile to w plecy dostaną banki w przypadku anulowania kredytów?
60 miliardów PLN ?
Pytam czy ktoś widział tę kasę? NIE.
Czyli jest to kasa WIRTUALNA. To jest normalnie w świecie w krypciana waluta.
I teraz płacz, że system się zawali.

Dodano po 1 minucie 56 strzałach znikąd:
Jedni i drudzy siebie warci.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Banki oczywiście są cwaniakami, tylko pytanie, czy ci ludzie nie czytali umowy? Drobnych druczków? Kredyty chwilówki to też kurestwo, ale to nie znaczy, że mamy się zrzucać wszyscy na idiotów (albo biedne, nierozumne już staruszki), bo to 'niesprawiedliwe', 'bo ja nie wiedziałem'.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Piszę o sytuacji, w której nie masz wyboru. Nie wiem czy ludzie byli dostatecznie poinformowani o ryzyku albo czy potrafią czytać umowy. Chodzi mi o to, że skoro musisz wziąć kredyt a oni na to, że albo we frankach albo do widzenia to bierzesz to co dają, bo nie masz wyjscia. I w czymś takim to ja cwaniactwa nie widzę a tak to wyglądało w przypadku wszystkich moich znajomych czy kuzynki.
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Post autor: no_gravity_Carlos »

zmruzone oczy lichwiarzy sledza ten watek z pomrukiem;) dzien dobry i wesolego wkurwienja
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

A nie pomyśleli, że jeśli w ZŁ nie mają zdolności, to może nie powinni brać kredytu albo wziąć mniejszy? Może ja też chciałbym mieć dom z basenem a nie mieszkanko z problematycznym sąsiedztwem ;P Chodzi mi o to, że prawa należy przestrzegać i ponosić konsekwencje swoich decyzji. Ja rozumiem tych ludzi, po części. Oczywiście negatywnie oceniam banki, które w ten sposób ludzi wpuściły w maliny a dodatkowo miały w nosie przez ostatnie lata kwestię ugodowego załatwienia sprawy na zasadzie win-win. Gdyby franciszek nie poszybował z 2 zł na 4-5 zł nie byłoby kwestii. Ja też nie miałem wyjścia i musiałem się operować za 34 tys zł, mimo że jestem ubezpieczony. Myślisz, że teraz NFZ mi zwróci pieniążki, bo to "niesprawiedliwe"?
ODPOWIEDZ