Nie ma innych sił napędowych.
Jesteś świadomym swojego istnienia kwantowym hologramem.
Nie istniejesz bo jesteś tak samo realny jak program.
Wszystko co robisz w przestrzeni tego świata robisz z pożądliwości.
Pożądliwość jest pierwotną i jedyną siłą napędową tego świata.
Pożądliwość materii, chwały, ciała.
Po co Ty się dzielisz z nami swoimi zdjęciami? I dlaczego tylko tymi, które mieszczą się jakimś stereotypie zwanym "dobre"?
Bo pożądasz

Pożądliwość jest pułapką bo przysłania miłość.
Miłość to dobrowolne i bezinteresowne ofiarowanie siebie drugiej osobie.
Kiedyś mój wykładowca z UW powiedział, że prawdziwa przyjaźń może istnieć tylko pomiędzy mężczyznami.
Przyjęłam tę tezę bo otaczająca mnie rzeczywistość ją potwierdzała nie wiedziałam czemu tak jest.
Miłość to ofiarowanie się drugiej osobie takie, że przyjmujesz ją za siebie, tak umie kochać tylko Bóg Ojciec.
Przyjaźń to ofiarowanie komuś całego siebie ale nie musi oznaczać przyjęcia kogoś za swoje siebie.
Wy, mężczyźni macie siebie. Istnieje tylko miłość, która w kosmosie jest światłością. Poza nią istnieje tylko Nic. Ciemność to przecież Nic światłości.
Każdy Adam, który otrzymał od Ojca informację kim jest Ojciec czyli kim jest miłość ma w sobie Coś, Informację.
Informację o tym kim jest miłość.
Dlatego możecie i tylko wy możecie dzielić się tą informacją.
Ewa rodzi się pusta.
Jest pozbawiona jakiejkolwiek informacji o tym kim jest miłość.
Ewa w relacji z drugą Ewą nie ma się czym dzielić.
Co ma nam przekazać przypowieść o tym, że Ewa powstała z żebra Adama?
Jak ważnym organem dla Adama jest żebro? Dlaczego Ewa nie powstała z oka, prawej ręki, języka?
Albo inaczej, co możemy powiedzieć o Adamie patrząc na kawałek żebra?
Możemy powiedzieć Nic.
Ta przypowieść ma nam powiedzieć, że Ewa ma w sobie Nic z Adama.
Jest pusta.
Powracając do tych zdjęć, jeśli nie poznamy miłości będziemy wszystko robić z pożądliwości.
Możemy być ofiarni, dobrotliwi, uczynni ale wszystko co będziemy czynić będziemy czynić z pożądliwości.
Choć gdyby nie pożądliwość to nigdy nie poznalibyście swoich żon bo co takiego interesującego poza seksualnością ma w sobie Ewa?
Nic...

Miłość to ofiarowanie i do miłości z pożądliwości idzie się przez Niemoc.
Depresja to właśnie ten stan kiedy nie smakuje już to co zmysłowe, cielesne a nie mamy komu dawać tego co duchowe.
Albo nie umiemy sięgnąć po to co duchowe aby tym obdarowywać się nawzajem.
cheers...