Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Ale ten kilometr w trzy i pół minuty to w pionie? Znaczy kolejką?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Windą...na szafot.
O. Wrócił.
A będzie w weekend 9-11.11?
Bo jeśli pogoda będzie łaskawa, to chcemy trochę po plaży jesienią połazić.
Może podjedziecie gdzieś do nas na kawę?
A będzie w weekend 9-11.11?
Bo jeśli pogoda będzie łaskawa, to chcemy trochę po plaży jesienią połazić.
Może podjedziecie gdzieś do nas na kawę?
Jeszcze nie wiem, bo się trochę za mamusią stęskniłem (a mamusia i tato bardzo za mną) i może ruszym we warmińskie w odwiedziny. Ale z drugiej strony nie chce mi się aż tak daleko jechać to może i zostanę poznać Samusia. Będziecie w 3city czy gdzieś dalej?
Dodano po 2 minutach 44 strzałach znikąd:
O, tanie loty do Peruuu.
Dodano po 2 minutach 44 strzałach znikąd:
O, tanie loty do Peruuu.
Plan jest, ale bardzo nieprecyzyjny

Pierwsze primo nie może lać - wtedy nie jedziemy.
Drugie primo, to tam i nazad autostradą. Czyli w piątek wieczorem (8.11) podjedziemy na północ ile się da, a w poniedziałek 11.11 popołudniu tą autostradą musim wracać.
A gdzieś pomiędzy tymi terminami popętać się trochę pomiędzy Ustką, Helem, 3miastem.
Śpimy wiadomo jak

Za tydzień wstępne decyzje bo już z grubsza będzie wiadomo co z pogodą.
Moja siostra właśnie wróciła - Peru i Boliwia - 25 dni.
Przyznaję, że opowieść i zdjęcia były bardzo zachęcające.
Byłem w Boliwii przez 4 dni. Bardzo krótko, ale jak dla mnie to rewelacyjny kraj i sobie właśnie tak pomyślałem by to połączyć z Peru.
"- Skoro kamienice sypią się i przewracają bez drążenia tunelu, to ciężko mi wyobrazić sobie, co będzie gdy prace zostaną rozpoczęte. Tutaj mamy raz, że kamienice z 100-letniej historią, dwa, że jest ich ogrom. Na trasie tunelu są setki budynków - ostrzega Bohdan Wielanek, Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Łodzi." - łódzka Gazeta Wybiórcza.
Hanna Zdanowska pisze do premiera. Chce miliardów na ratowanie kamienic w Łodzi. "Nie zdążymy przed katastrofą"
- Ani my, ani prywatni inwestorzy absolutnie nie poradzimy sobie z taką skalą problemów. Czas działa na naszą niekorzyść - przestrzega Hanna Zdanowska. Dlatego prezydent Łodzi prosi premiera o "specjalne wsparcie".
"Jesteśmy liderami rewitalizacji w Polsce. Żadne inne miasto nie robi tyle, co my. Niestety, katastrofy budowlane z ostatnich tygodni pokazują, jak kilkadziesiąt lat powojennych zaniedbań odbiło się na stanie technicznym wielu łódzkich kamienic. Staramy się to naprawić, jednak wysiłek, jaki musimy ponieść, przerasta możliwości finansowe samorządu, tym bardziej, że Łódź posiada najwięcej kamienic komunalnych spośród wszystkich miast w Polsce" - pisze w liście do premiera Hanna Zdanowska.
Hanna Zdanowska pisze do premiera. Chce miliardów na ratowanie kamienic w Łodzi. "Nie zdążymy przed katastrofą"
- Ani my, ani prywatni inwestorzy absolutnie nie poradzimy sobie z taką skalą problemów. Czas działa na naszą niekorzyść - przestrzega Hanna Zdanowska. Dlatego prezydent Łodzi prosi premiera o "specjalne wsparcie".
"Jesteśmy liderami rewitalizacji w Polsce. Żadne inne miasto nie robi tyle, co my. Niestety, katastrofy budowlane z ostatnich tygodni pokazują, jak kilkadziesiąt lat powojennych zaniedbań odbiło się na stanie technicznym wielu łódzkich kamienic. Staramy się to naprawić, jednak wysiłek, jaki musimy ponieść, przerasta możliwości finansowe samorządu, tym bardziej, że Łódź posiada najwięcej kamienic komunalnych spośród wszystkich miast w Polsce" - pisze w liście do premiera Hanna Zdanowska.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Maciek, no przecież prawdę pisze, aren't you?
Jasiek, Ty się nie nastawiaj, bo cz4rnuch z zasady nie odbiera telefonów... Nawet od pijanych.
Jasiek, Ty się nie nastawiaj, bo cz4rnuch z zasady nie odbiera telefonów... Nawet od pijanych.

Raz odebrałem.